REAL LIFE SUMMER WITH THE KIDS

#summerwiththekids: Μαθαίνοντας τα παιχνίδια που παίζαμε εμείς σαν παιδιά


30 Ιουλίου 2018

robert-collins-333411-unsplash-1.jpg

Ετοιμαζόμαστε για το πάρκο (άλσος, δάσος κτλ, βάζουμε μαζί μας ένα σακίδιο με νερό, φρούτα, μπισκότα, κράκερ και ένα φαρμακείο με ιώδιο, γάζες και φυσικά το Gel που ανακουφίζει το δέρμα από κνησμό, ερεθισμό και τσιμπήματα. Είμαστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουμε την εξόρμηση της οικογένειας μας.

Φυσικά, η εξοικείωση των σημερινών παιδιών με την τεχνολογία είναι τέτοια, που το πιθανότερο είναι αρχικά να μας απορρίψουν αλλά τελικά είναι σίγουρα ότι ακόμα και αν ξέρουν κάποια από αυτά τα παιχνίδια θα ενθουσιαστούν με τα υπόλοιπα που τους είναι άγνωστα και βέβαια στο τέλος θα τους μείνουν αξέχαστα!

Καιρός, λοιπόν, να τα μάθουμε από την αρχή.

Είναι σίγουρο πως θα δυσκολευτούμε. Δε θυμόμαστε όλους τους κανόνες, αλλά δεν πτοούμαστε - άλλωστε, τα μικρά μας δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάμε. Θα λερωθούμε, θα πέσουμε στο γρασίδι και θα γεμίσουμε χώματα, αλλά τι σημασία έχει; Εντάξει, θα είμαστε απλώς για λίγο μία "βρωμερή" οικογένεια.

Όταν αρχίσει το παιχνίδι, το πρώτο πράγμα που θα συνειδητοποιήσουμε, είναι ότι μεγαλώσαμε. Παλιά όλα ήταν ευκολότερα: αποφεύγαμε με ευκολία την μπάλα στα μήλα, ενώ στη μακριά γαϊδούρα κάναμε τεράστια άλματα - τώρα, φυσικά και δεν μπορούμε να περάσουμε πάνω από τα παιδιά μας, απλώς περιμένουμε να προσγειωθούν επάνω μας και να νιώσουμε έναν μικρό πόνο στη μέση από την τόση ώρα που θα είμαστε σκυφτοί. Ενώ αν είμαστε τυχεροί και το πάρκο μας έχει κατηφόρα με γρασίδι, τότε είναι το ιδανικό για βαρελάκια! Λίγο δύσκολο για εμάς, αλλά τα παιδιά θα το λατρέψουν. Προσοχή στους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες που μπορεί να επιφέρει η επαφή με τα φυτά. Αν προσέξουμε τον παραμικρό ερεθισμό ή φαγούρα, τότε αμέσως θα πρέπει να απλώσουμε πάνω μια ποσότητα από το λατρεμένο μας Gel για να μην έχουμε επιπλέον προβλήματα.

Και τελικά θα έχουμε περάσει όλοι μαζί μία υπέροχη μέρα με πολύ γέλιο και θα δείξουμε στα παιδιά μας ότι πράγματι, οι μεγάλοι μπορούμε να γίνουμε διασκεδαστικοί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα