REAL LIFE SUMMER WITH THE KIDS

#summerwiththekids: Εξερεύνηση στον Εθνικό Κήπο


27 Ιουλίου 2018

photo-1527212986666-4d2d47a80d5f.jpeg

Ετοιμάζουμε την τσάντα μας με όλα τα απαραίτητα, δροσερό νερό, μπισκότα, λίγα φρούτα και φυσικά μαζί ένα μικρό φαρμακείο, με λίγο ιώδιο, βαμβάκι, γάζα το πλέον αγαπημένο μας Gel, που μας βοήθησε στις δύσκολες στιγμές κνησμού και τσιμπημάτων από κουνούπια το περσινό καλοκαίρι. Ο εθνικός μας κήπος μπορεί να είναι πανέμορφος αλλά είναι σίγουρο ότι κρύβει και πολλά έντομα, έτσι και αλλιώς η επαφή με την φύση, τα δέντρα και
τα φυτά μπορούν να φέρουν διάφορους δερματικούς ερεθισμούς- και όπως είναι φυσικό θέλουμε να αποφύγουμε ό,τι θα μπορούσε να μας καταστρέψει την μέρα. Φυσικά, προνόησαμε να εφαρμόσουμε τις πληροφορίες που μάθαμε για το πώς να αποφύγουμε τα τσιμπήματα εντόμων.

Είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά τον επισκέπτονται, έτσι ο ενθουσιασμός τους από τη στιγμή που φτάνουμε στην είσοδο ακόμα, δεν μπορεί να κρυφτεί. "Είναι σαν ένα δάσος", θα μας πουν, και θα έχουν απόλυτο δίκιο. Είναι ένα καταπράσινο μέρος στην καρδιά της πόλης, που περισσότερο μοιάζει με λαβύρινθο παρά με πάρκο. Από φοίνικες μέχρι λουλούδια, μπορούμε να δούμε τα πάντα και να γνωρίσουμε από κοντά διάφορα είδη.

Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί με μία λάθος στροφή μπορούμε εύκολα να αποπροσανατολιστούμε και να αρχίσουμε να περιπλανιόμαστε. Μας προσπερνάνε άνθρωποι όλων των ηλικιών που τρέχουν, δίνοντας και σε εμάς έμπνευση - αλλά συγκρατούμαστε, εμείς για χαλαρή βόλτα ξεκινήσαμε, όχι για να κάνουμε γυμναστική. Κάθε τόσο συναντάμε παγκάκια στα οποία καθόμαστε για να ξεκουραστούμε, ή να πιούμε λίγο νερό, και συνεχίζουμε.

To μέρος μοιάζει παραμυθένιο, ενώ τα γλυπτά που υπάρχουν διάσπαρτα το κάνουν ακόμα πιο μαγικό. Χανόμαστε σε έναν κόσμο μακριά από την πραγματικότητα - αισθανόμαστε πως ο χρόνος έχει σταματήσει. Τόσες επιλογές... Ένα μικρό ρυάκι, η λίμνη που παλιά είχε τόσες πολλές πάπιες, η λίμνη με τα χρυσόψαρα, η τεράστια παιδική χαρά, ο μικρός ζωολογικός κήπος, η βιβλιοθήκη, τα όμορφα δέντρα και φυτά. Ξαφνικά εκεί που η μικρή έπαιζε και μάζευε κάποια έντονα ροζ λουλούδια, μια σφήκα την τσίμπησε. Ευτυχώς, βάλαμε γρήγορα πάνω στο τσίμπημα Fenistil και η υπαίθρια εξόρμηση μας δεν έγινε εφιάλτης. Όλα είναι εκεί και μας περιμένουν να τα απολαύσουμε. Απλά να είστε και εσείς proactive!

Η περιπέτειά μας ολοκληρώνεται! Βγαίνουμε από τον Εθνικό Κήπο από την έξοδο στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Το πρώτο πράγμα που αντικρύζουμε είναι αυτοκίνητα και βιαστικοί πεζοί. Για λίγο θέλουμε να γυρίσουμε πίσω και να μην πάμε σπίτι. Κάποιοι, όμως, παραπονιούνται ότι πείνασαν και κουράστηκαν, οπότε η επιστροφή μοιάζει μονόδρομος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα