REAL LIFE TODAY I LOVE

Στις μέρες μας


19 Νοεμβρίου 2013

empistosini.jpg

Σήμερα, φοβόμαστε να εμπιστευθούμε τους άλλους γύρω μας. Δεν μπορούμε να επενδύσουμε συναισθηματικά σε κάποιον. Ωστόσο, πιθανότατα το ίδιο να ισχύει και για εμάς. Πώς μπορούμε εμείς να αλλάξουμε ώστε να εμπνέουμε εμπιστοσύνη στους άλλους;

  • Δεν χρειάζεται να κάνουμε δηλώσεις, αλλά να προσπαθήσουμε να μιλάμε με τις πράξεις  μας. Το άτομο που έχει ανάγκη να μιλάει διαρκώς για την αξία του εκπέμπει μεγάλη ανασφάλεια. Είναι προτιμότερο να δείχνει τη αξίζει κανείς σιωπώντας.
  • Να να αναγνωρίσουμε τα δυνατά μας σημεία. Μπορούμε να παίξουμε καλά όταν ξέρουμε τις ικανότητες μας αλλά και τις αδυναμίες μας. Ας προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε ποιες είναι οι αρετές που διαθέτουμε και να σκεφτούμε πως μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε προς όφελος τόσο δικό μας όσο και των άλλων.
  • Μην σαμποτάρουμε άθελα μας τον εαυτό μας. Υπάρχουν δραστηριότητες που ανακόπτουν την πρόοδό μας, όπως, για παράδειγμα, οι αρνητικές σχέσεις που έχουν ως στόχο να κλονίσουν την αυτοεκτίμησή μας. Καλό είναι να απαλλαγούμε απ' αυτές. 
  • Να κοιτάμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν γύρω μας. Στη δουλειά ή στον κοινωνικό κύκλο, κάθε νέα κατάσταση είναι μια ευκαιρία για να μάθουμε, πράγμα που ενισχύει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση.
  • Να ασκηθούμε. Η εμπιστοσύνη καλλιεργείται επίσης έχοντας μια καλή παρουσία. Λίγη κανονική γυμναστική αυξάνει τον ενεργητικό τόνο και απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.