REAL LIFE TODAY I LOVE

To 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου


29 Ιουλίου 2014

Με αφετηρία τις έναστρες καλοκαιρινές νύχτες, το ρομαντισμό του θερινού σινεμά και τη μαγική ατμόσφαιρα του νησιού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου επιστρέφει και σας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή γιορτή του σινεμά.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου (IFFP) πιστό στο ραντεβού του πραγματοποιείται και φέτος στο νησί της Πάτμου από τις 24 έως και τις 30 Ιουλίου. Είναι μια ξεχωριστεί γιορτή του σινεμά σε ένα ατμοσφαιρικό νησί. Ένα νησί που μετατρέπετε σε σημείο συνάντησης κινηματογραφιστών, δημιουργών και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο

Την αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε το «Life in the Borderlands», ένα σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ που αποτελείται από αυτοτελή μικρού μήκους πορτραίτα ιδιαίτερων χαρακτήρων της Πάτμου. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ανάμεσα στα δέντρα του Νεοκλασικού Σχολείου στη Σκάλα, προβλήθηκε και η τρεις φορές βραβευμένη στο Φεστιβάλ της Σαγκάης, «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη , παρουσία του φημισμένου σκηνοθέτη και της συγγραφέως και σεναριογράφου της ταινίας, Ιωάννας Καρυστιάνη. Πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες προβολές πραγματοποιήθηκαν τις μέρες αυτές στο νησί. Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι πως τιμήθηκαν φέτος οι γυναίκες σκηνοθέτες σε ένα αφιέρωμα, με τίτλο «Γυναίκες πίσω από την κάμερα». Μια πρωτοβουλία που δικαιώνει όσες γυναίκες δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό. Οι γυναίκες σκηνοθέτες έχουν φωνή και μοιράζονται μ’ όλους τις πρακτικές δυσκολίες αλλά και τις εμπειρίες τους. Μερικές από τις γυναίκες που μίλησαν είναι η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Valeria Golinο, παρουσιάζοντας την ταινία της «Miele» (Μέλι), αλλά και η σκηνοθέτης της ταινίας «From Tehran to London», Mania Akbari.

Είναι από τις πιο σημαντικές και δημιουργικές συνάμα ενέργειες που συμβαίνει στην καρδιά του καλοκαιριού γεμίζοντας μας με συναισθήματα και σκέψεις αλλά δίνοντας μας και ερεθίσματα για έμπνευση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.