REAL LIFE TODAY I LOVE

Πεζοπορία σε Καμένη Γη


25 Σεπτεμβρίου 2014

Η διάθεση για ταξίδι δε λέει να με εγκαταλείψει ακόμη και τώρα που ναι, το καλοκαίρι επισήμως πέρασε και ναι, έχω μπει σε φθινοπωρινούς ρυθμούς. Τα παιδιά ξεκίνησαν το σχολείο, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις υπερδιπλασιάστηκαν με το redesign του jenny.gr, μα η ενέργεια μου ήταν στο ζενίθ και χρειαζόμουν μια απόδραση.

Έτσι, το σ/κ βρέθηκα στη Σαντορίνη, έχοντας την ανάγκη να πατήσω λίγο ηφαιστειακό έδαφος. Περπάτησα στο μονοπάτι της Νέας Καμένης που οδηγεί στον κρατήρα του ηφαιστείου.  Ακόμα ενεργό, «σιγοβράζει» και η μαύρη πέτρα μας εντυπωσίασε σε κοντράστ με το καθαρό γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.

Η διαδρομή εύκολη ακόμη και με τα σανδάλια, ενώ η θέα προς την Καλντέρα, ειλικρινά μεγαλειώδης. Εκεί λοιπόν κατάλαβα, πως ο Προύστ είχε δίκιο όταν έγραφε πως «το πραγματικό ταξίδι ανακάλυψης οδηγεί στην απόκτηση νέας προοπτικής».

 

Υπάρχουν τόσα πολλά και ενδιαφέροντα ιστορικά μονοπάτια που προσφέρονται για αναζωογονητικές πεζοπορίες και φεύγοντας άρχισα να θέτω πιθανούς trekking στόχους. Επόμενος προορισμός θα μπορούσε να είναι το Μπίλιοβο, ένα στρωμένο λιθόστρωτο μονοπάτι, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο λαϊκής αρχιτεκτονικής, αφού δημιουργήθηκε από ντόπιους τεχνίτες στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στις παρυφές του Ταϋγέτου και, συνδέει τα πάνω με τα κάτω χωριά της δυτικής Μάνης. Μία άλλη διαδρομή θα μπορούσε να είναι αυτή που υπήρχε από τα αρχαία χρόνια και μένει απαράλλακτη μέχρι σήμερα. Ξεκινάει από την Κίρρα -κοντά στην Ιτέα- και καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, μονοπάτι που ακολουθούσαν από τότε οι επίδοξοι προσκυνητές.

Οι επιλογές είναι πάμπολλες και οι δρόμοι δίχως τέλος… ας περπατήσουμε λοιπόν!

[gallery-385926]