REAL LIFE TODAY I LOVE

Μια μέρα στο Μουσείο με το γιο μου


2 Οκτωβρίου 2014

Από τις πιο απολαυστικές μέρες είναι οι μέρες που περνάω ολοκληρωτικά μαζί με τα παιδιά μου, ιδίως εάν εκμεταλλευόμαστε τον κοινό μας  χρόνο για να κάνουμε κάτι δημιουργικό και διασκεδαστικό. Την περασμένη Κυριακή η βόλτα με το γιο μου μας άφησε με την καλύτερη αίσθηση! Όταν πια γυρίσαμε στο σπίτι, ήμασταν  και οι δύο με ένα τεράστιο χαμόγελο ευχαρίστησης στο στόμα.

Επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης και συναντήσαμε τη θεά Αθηνά, όχι μία ούτε δύο, αλλά…δώδεκα φορές. Το μουσείο είναι πλέον ένα μέρος kids friendly και οι πολλές και διαδραστικές εκπαιδευτικές του δραστηριότητες είναι και με το παραπάνω μια καταπληκτική προοπτική, όχι μόνο για να ψυχαγωγηθεί αλλά και να μάθει ένα παιδί με τρόπο μη αποστειρωμένο και βαρετό.

Αμέσως μόλις μπήκαμε στο μουσείο, μας έδωσαν ένα σακίδιο με πολλά παιχνίδια και διαλέξαμε το «Ψάχνοντας την Αθηνά». Τα παιδιά καλούνται να βρουν μέσα στο μουσείο τα 12 εκθέματα και να αναγνωρίσουν σε αυτά τη θεά Αθηνά. Έχουν εγκατασταθεί μάλιστα ειδικές παιδικές λεζάντες στους εκθεσιακούς χώρους. Ο μικρός το διασκέδασε με την καρδιά του και δε σήκωνε κεφάλι κυριολεκτικά! Ήταν προσηλωμένος και προσεκτικός, ήθελε σα μικρός αρχαιολόγος να τα βρει όλα και σωστά. Το χαρήκαμε πράγματι πολύ και φεύγοντας με έβαλε να του υποσχεθώ πως θα πάμε ξανά σε αυτό το παιχνίδι· γιατί αυτό είναι τελικά το νόημα, η μάθηση να γίνεται παιχνίδι.