REAL LIFE TODAY I LOVE

Κάνοντας ξε-καθάρισμα


7 Οκτωβρίου 2014

closet-4.jpg

Το σαββατοκύριακο που πέρασε επιδόθηκα σε μια πολύ αναζωογονητική δουλειά στο σπίτι και είναι γεγονός πως βγήκα από αυτή την διαδικασία άλλος άνθρωπος. Αποφάσισα να ξεσκαρτάρω όπως λέμε, τις ντουλάπες του σπιτιού, διαδικασία που την απέφευγα αρκετό καιρό μα μέσα μου αποτελούσε εκκρεμότητα.

Όπως εύκολα συμπεραίνει κανείς, δεν είναι εύκολη υπόθεση να γίνει αυτή η δουλειά. Τί να αποχωριστείς; Κι αν το χρειαστείς στο μέλλον; Κι αν αυτή τη φούστα τη συνδύαζα έτσι κι αυτό το jacket θελήσω να το φορέσω και να επιστρέψω στα 90’s; Έτσι λοιπόν ξεκίνησα, ένα να πετάω, τρία να κρατάω. Σύντομα όμως κατάλαβα πως έτσι δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσω τις ντουλάπες μου ουσιαστικά, απλά θα τις αραίωνα ελαφρώς. Κι αρχίζω λοιπόν με προσωπική αυστηρότητα να βάζω στην κατηγορία των αχρείαστων κάτι παραπάνω.

Ας είμαστε ειλικρινείς! Πολλά από τα κομμάτια που έχουμε στις ντουλάπες μας τα έχουμε βαρεθεί ή ποτέ δεν μας έστρωναν καλά στο σώμα, πιθανόν να είναι ακόμα με τα ταμπελάκια τους. Γιατί λοιπόν να μη χαρίσουμε αυτό το φόρεμα σε μια καλή μας φίλη που θα την ενθουσιάσει και θα την ανανεώσει; Γιατί  να μη δωρίσουμε μια δυο σακούλες σε έναν από τους φορείς που συλλέγουν ρούχα και παπούτσια για ανθρώπους που τα χρειάζονται πραγματικά;  

Αλλάξτε την ενέργεια στο χώρο σας, «πετάξτε» τα παλιά και αναζωογονηθείτε. Θα αντικρίσετε παλιότερες φάσεις του εαυτού σας και θα θυμηθείτε τόσα πολλά περιστατικά και καταστάσεις που στο τέλος, αφού χαμογελάσετε με νοσταλγία, θα αποφασίσετε πως ανήκουν στο παρελθόν και πως οι μνήμες αρκούν, τα τζινς περισσεύουν.