REAL LIFE TODAY I LOVE

Ο δρόμος για μια επιτυχημένη γυναικεία καριέρα


31 Οκτωβρίου 2014

hard-things1.jpg

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως, μετά από αιώνες και αγώνες, οι γυναίκες έχουν κατακτήσει δυσθεώρητες κορυφές, έχουν φτάσει σε σημεία που ούτε φανταζόταν κάποιος πριν ελάχιστο καιρό και έχουν βγει μπροστά σε μέχρι πρότινος ανδροκρατούμενες θέσεις, καταλαμβάνοντας ηγετικά πηδάλια. Έχουν εξαντληθεί όμως τα όρια της γυναικείας επιχειρηματικότητας και καριέρας; Κατακτήθηκαν όλες οι κορυφές ή έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα; Προφανώς ισχύει το δεύτερο.

Ο εργασιακός κόσμος δεν εξελίχθηκε με άξονα την ευελιξία που απαιτούσαν οι παραδοσιακοί ρόλοι μιας γυναίκας στο σπίτι και στην οικογένεια. Οι κοινωνικές απαιτήσεις είναι απειράριθμες για μια γυναίκα μα η επαγγελματική της ταυτότητα είναι ένας ακόμα σπουδαίος άξονας για την γενικότερη πραγμάτωσής της. Τα κορίτσια έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο μα δεν έχουν την ίδια απορρόφηση σε κομβικές θέσεις· κι αυτό μπορεί να αλλάξει!

Ας μη φοβόμαστε! Με σωστό κι οργανωμένο plan, ο φόβος δεν χωράει πουθενά. Πρέπει να διαβούμε ένα δρόμο για να τον γνωρίσουμε. Όταν υπάρχει μια κραταιή ιδέα, ζει και αναπτύσσεται μόνη της κι εμείς πρέπει να την υπηρετούμε με πιστότητα και σεβασμό. Η συγκέντρωση στον στόχο και στην επιτυχία, μέσω σκληρής δουλειάς, είναι ο δρόμος και σύμμαχοι μπορεί να είναι επιλεγμένοι συνεργάτες που μας εμπνέουν εμπιστοσύνη  και ταυτίζονται με το όραμά μας. Πρέπει να αγαπάμε πάρα πολύ και να μας αρέσει ειλικρινά κάτι για να γίνουμε γνήσια επιτυχημένες, τα ημίμετρα δεν οδηγούν στο μέγιστο αποτέλεσμα.

Ναι, για μια γυναίκα ίσως απαιτεί διπλό κόπο να πετύχει καθώς τα παιδιά και οι άλλες της υποχρεώσεις ζητούν χρόνο και αντίστοιχη αφοσίωση. Όμως με λίγη πειθαρχία, βρίσκεται ο απαιτούμενος χρόνος για όλα, είναι αλήθεια. Κάντε τους δικούς σας ανθρώπους σύμμαχους στον επαγγελματικό σας στόχο, γιατί μια ισορροπημένη προσωπική ζωή, οδηγεί σε μια δημιουργική και αποδοτική επαγγελματική πορεία. Η εποχή μπορεί στα μάτια αρκετών να μην είναι η ιδανικότερη. Εγώ ανήκω στην κατηγορία που διαφωνεί! Όλα πηγάζουν από τη θέληση και την αγάπη μας για πράγματα και στόχους και ο τρόπος πάντα βρίσκεται.

Γιατί μπορούμε! Όλες μαζί και κάθε μια ξεχωριστά…  Αctually I Can… μια ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, μια ημέρα για τη γυναίκα.  Buy-Tickets-Button-green-rounded-rectangle