Είμαι ένας από τους φανατικότερους οπαδούς του Do It Yourself και ενθουσιάζομαι πάντα με την προοπτική να φτιάξω κάτι με τα χέρια μου αντί να το προμηθευτώ έτοιμο. Πολλές φορές αυτό το εφαρμόζω με φυσικές πρώτες ύλες για παρασκευές σπιτικών καλλυντικών, ενώ άλλες μεταποιώ ή φτιάχνω αντικείμενα για να δώσω μια εναλλακτική πινελιά στο σπίτι.
Τα Χριστούγεννα είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος για γόνιμες ιδέες και για την υλοποίηση τους με τα παιδιά. Φέτος λοιπόν, συνέβη το εξής· αποφασίσαμε τα φτιάξουμε μπισκότα βανίλιας και να τα κάνουμε στολίδια. Το σπίτι μοσχοβόλησε μα όπως καταλαβαίνετε οι μισές τουλάχιστον δημιουργίες μας φαγώθηκαν πριν καν προλάβουμε να τις καμαρώσουμε!
- 125 γρ. βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικό)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- ¾ κούπας μέλι
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. σόδα
- ¼ κ.γ. baking powder
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν. Προσθέτετε την κανέλα και το αλάτι. Συνεχίζετε προσθέτοντας το αυγό και το μέλι. Σε άλλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και προσθέτουμε κι αυτό το μείγμα σε δόσεις στο μίξερ. Παίρνετε κομμάτια ζύμης και ανοίγετε φύλλα πάχους 0,50 εκατ. Με Χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ κόβετε διάφορα σχέδια μπισκότων και τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί. Φροντίστε να κάνετε σε κάποιο σημείο μια τρύπα για να περάσετε από μέσα κορδέλες ή σπάγγο για να κρεμαστούν τα στολίδια. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 οC για 15 λεπτά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα old fashioned ποτήρι σαν κουπάτ.
Δοκιμάστε λοιπόν και σίγουρα θα έχετε τα πιο λαχταριστά στολίδια-αν επιβιώσουν!