REAL LIFE TODAY I LOVE

DIY: η δύναμη των χρωμάτων σε ένα κέικ


13 Μαρτίου 2015

3178134117_4f99b76afa1.jpg

Με τις πρώτες αλκυονίδες μέρες αμέσως αλλάζει η διάθεσή μας και νομίζουμε πως το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακρυά! Κάτι τέτοιο δεν ισχύει βέβαια ακόμα, ο καιρός είναι αξιοσέβαστα κρύος και αιφνίδιες βροχές κρατούν το καλοκαίρι μακρυά μας. Παρόλα αυτά, ξύπνησα με διάθεση να φτιάξω κάτι σε spring mood.

Τον τελευταίο καιρό, "σκόνταφτα" όλο και πιο συχνά σε εκπληκτικές συνταγές παράξενων, πολύχρωμων κέικ με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έτσι, ακολούθησα αυτά τα έυκολα βήματα και η psychedelic δημιουργία μου αιφνιδίασε τους πάντες!

Υλικά
  • 1 πακέτο βούτυρο
  • 150 ml γάλα
  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3-4 βανίλιες
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 4 αυγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 5 μπουκαλάκια με χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας
  • 3 ταψάκια στρογγυλά
Εκτέλεση

Αφήνετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ξεκινάτε χτυπώντας το με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες. Σιγά σιγά ρίχνετε τα υγρά, δλδ. το γάλα και το χυμό και τέλος προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακατεύετε με την ίδια φορά για να πάρει αέρα το μίγμα. Στη συνέχεια ξεκινάει το παιχνίδι των χρωμάτων. Χωρίζετε τη ζύμη σε 4,5 ίσα μέρη και ρίχτε λίγες σταγόνες από το κάθε χρώμα. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά.

PicMonkey CollageΞεκινήστε με μια κουτάλα να ρίχνετε στο κάθε ταψάκι μίγμα από τα διάφορα χρώματα. Αφού ρίξετε την πρώτη κουταλιά, ρίχνετε τη δεύτερη στο κέντρο της προηγούμενης στρώσης κοκ. Η δόση βγάζει 3 στρογγυλά ταψάκια.

3178134117_4f99b76afa

Ψήνετε για 30 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.