REAL LIFE TODAY I LOVE

Μια χριστουγεννιάτικη εκδρομή


28 Δεκεμβρίου 2015

Capture1-Copy.jpg

Η περίοδος μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστούμε, και γιατί όχι, να δραπετεύσουμε από τη καθημερινότητα. Μετά τις όμορφες οικογενειακές στιγμές που πέρασα με τα παιδιά μου τα Χριστούγεννα, και κάνοντας ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της εκπομπής, είχα την ευκαιρία να δω φίλους, να χαλαρώσω  και να ‘αποδράσω’ στα Ζαγοροχώρια.

Capture6

Το εορταστικό κλίμα ξεκίνησε από την Τετάρτη το βράδυ που η ομάδα του #JennyJenny είχε οργανώσει ένα party για να γιορτάσουμε το κλείσιμο των εκπομπών αυτού του έτους. Καθώς τα γυρίσματα της εκπομπής έχουν σταματήσει λόγω Χριστουγέννων, είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να συζητήσουμε για θέματα που δεν αφορούν τη δουλειά και να απολαύσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης. Μετά από μια περίοδο όπου όλη η ομάδα εργάστηκε σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όλοι είχαμε ανάγκη αποφορτιστούμε. Επιτέλους καταφέραμε να βγάλουμε και τον Λεωνίδα από το πλατό!

Capture7

Την Παραμονή των Χριστουγέννων ετοίμασα ένα εορταστικό τραπέζι στο σπίτι. Το art de la table μου αρέσει πολύ και έτσι έβαλα τα δυνατά μου προκειμένου να δημιουργήσω μια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Σας προτείνω να βγάλετε και εσείς τα καλά σας σερβίτσια και να θυμηθείτε αυτή την όμορφη ιεροτελεστεία των γιορτών, ιδίως σε μια εποχή που όλα έχουν απλοποιηθεί και σπάνια 'κακομαθαίνουμε' τους εαυτούς μας.

FullSizeRender

Shine: Μιας και η ημέρα επιβάλλει λάμψη, επέλεξα ένα τοπ με χρυσές παγιέτες Maison Scotch- Scotch & Soda. Άλλωστε το dress code της βραδιάς ήταν επίσημο και σαν οικοδέσποινα έπρεπε να υποδεχτώ τους καλεσμένους μου μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

FullSizeRender (13)

Ακολουθώντας τη τάση του mix&match συνδύασα το τοπ με μια ριγέ maxi φούστα Maison Scotch- Scotch & Soda και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες μπορντό γόβες GUESS (Collective).

FullSizeRender (25)

Πριν φύγω έκατσα να φτιάξω μια μικρή βαλίτσα που θα με συνόδευε στην εκδρομή μου. Τα Ζαγοροχώρια είναι από τους αγαπημένους μου προορισμούς στην Ελλάδα, με την υπέροχη φύση, τις μοναδικές γεύσεις και τα γραφικά σπίτια που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Η προσμονή αυτής της σύντομης αλλά μοναδικής εκδρομής ήταν μεγάλη, ειδικά αφού έβλεπα τον ενθουσιασμό στα μάτια των παιδιών μου. Η καλύτερη παρέα για  να γεμίσει κανείς τις μπαταρίες του!

IMG_1946

Ready to go!: Έτοιμη για το αναζωογονητικό κρύο της εξοχής, επέλεξα ένα μάλλινο μουσταρδί παλτό Maison Scotch- Scotch & Soda που βρήκα στα Collective και έχει γίνει το αγαπημένο μου κομμάτι για καθημερινές εμφανίσεις.

FullSizeRender (26)

Ένα μάλλινο πουλόβερ GUESS βρίσκεται πάντα στη βαλίτσα του χειμερινού Σαββατοκύριακου! Μπορώ να το φορέσω εύκολα με jean ή ένα υφασμάτινο παντελόνι.

FullSizeRender (32)

Θέλοντας να νιώθω άνετα στις βόλτες μου στην εξοχή, επέλεξα ένα ασπρόμαυρο παντελόνι Maison Scotch- Scotch & Soda σε baggy γραμμή.

Η διαδρομή από τα Γιάννενα στα Ζαγοροχώρια μπορεί να είναι λίγο κουραστική, μιας και ανεβαίνεις το βουνό, όμως οι μυρωδιές της φύσης σε αποφορτίζουν και σε αναζωογονούν.

Capture

Το πρώτο βράδυ κάτσαμε μαζί με τα παιδιά μου μπροστά στο τζάκι που μας κράτησε παρέα μέχρι αργά. Τα αστεία και τα χαριτωμένα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν μέχρι που αποφασίσαμε να πάμε για ύπνο, ώστε να ξεκινήσουμε νωρίς τη μέρα μας.

Capture4

Το επόμενο πρωί, αφού φάγαμε ένα καλό πρωινό, ετοιμαστήκαμε για μια βόλτα στη Βίτσα. Η επιβλητική πέτρα σε σπίτια και δρομάκια είναι από τα βασικά στοιχεία της ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, αφού οι Ηπειρώτες είναι γνωστοί πετράδες εδώ και πολλές γενιές.

Capture2

Τα ξακουστά τοξωτά γεφύρια είναι από το πλέον χαρακτηριστικά της Ηπείρου και δεσπόζουν μέσα στην ομορφιά του τοπίου. Δυστυχώς, πριν από ένα χρόνο, η περιοχή υπέστη μια ανεπανόρθωτη καταστροφή, αφού οι ορμητικές πλημμύρες στον ποταμό Άραχθο γκρέμισαν το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων που χτίστηκε το 1866.

Capture1

Ο καλός καιρός μας επέτρεψε να χαρούμε τη φύση, κάνοντας ιππασία σε ένα ειδυλλιακό τοπίο που θύμιζε έργο τέχνης.

Capture5

Καθώς είμαστε και οι τέσσερις αθλητικοί τύποι, λίγο αργότερα βρεθήκαμε στα καταγάλανα νερά του Βοϊδομάτη, όπου κάναμε rafting. Το στοίχημα που βάλαμε είναι του χρόνου να δοκιμάσουμε και τα νερά του Άραχθου.

Capture3

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, αλλά όπως όλα τα ωραία πράγματα, τελείωσε γρήγορα. Πίσω λοιπόν στη καθημερινότητα με καλή διάθεση και θετική ενέργεια, παίρνοντας μαζί μας όμορφες εικόνες. Μέχρι την επόμενη φορά!