REAL LIFE TODAY I LOVE

Η φροντίδα της οικογένειάς μας είναι προτεραιότητα


Τζένη Μπαλατσινού

9 Δεκεμβρίου 2016

girls-739071-1920bb.jpg

Στόχος σου δεν είναι να πάρεις ακόμα ένα ζευγάρι παπούτσια ή την τσάντα που είδες σε εκείνη τη βιτρίνα. Στόχος είναι να πας αυτό το ταξίδι που ονειρεύεσαι εδώ και τρία χρόνια. Και να πας όχι solo, αλλά μαζί με την οικογένεια που έχεις φτιάξει (εντάξει, ίσως το επόμενο να το πας μόνη).

Μαζί με το χρώμα στα μαλλιά και τη λάμψη στα μάτια, αλλάζουν και οι προτεραιότητες. Η ευτυχία των παιδιών γίνεται η νο1. Και ευτυχία υπάρχει όταν υπάρχει υγεία. Γι αυτό και η προστασία, τόσο η δική μας όσο και της οικογένειάς μας είναι υπόθεση σοβαρή...δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Πόσο μάλλον στους καιρούς που ζούμε, όπου οι Δημόσιοι Φορείς παροχών υγείας και τα Ασφαλιστικά Ταμεία - δυστυχώς - δεν επαρκούν.

Πολλές φορές φέρνω στο μυαλό μου τη συνήθεια του κουμπαρά, που μας μάθαιναν όταν ήμασταν μικροί οι γονείς μας. Κάπως έτσι πρέπει να λειτουργούμε και σήμερα. Χωρίς να αισθανόμαστε ότι στερούμαστε ζωής, αλλά ότι επενδύουμε για να έχουμε μία καλύτερη. Για παράδειγμα, σκέφτομαι πως δεν είναι θυσία να μην φας ακόμα μία φορά εξώ και να βάλεις αυτά τα χρήματα στην άκρη. Να αρχίσεις να δημιουργείς σιγά-σιγά ένα budget, ακριβώς όπως κάνουμε για τους μηνιαίους λογαριασμούς να το κάνουμε και για την ασφάλειά μας. Πρόσφατα μιλούσα με μία φίλη μου και η συζήτηση πήγε στη MetLife. Στη MetLife προσφέρουν αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλισης και προστασίας της υγείας, που σχεδιάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Eξασφαλίζουν σε εσάς και τους δικούς σας φροντίδα, σιγουριά και αποτελεσματική υποστήριξη, όπου και όποτε χρειαστεί. Και όπως, πολύ ωραία λέει και το μότο τους, είναι μαζί σου στα μικρά ή στα μεγαλύτερα εμπόδια του δρόμου σου.

Όταν καταλάβουμε πως όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, η ζωή μας γίνεται πιο απλή. Η ασφάλεια είναι ένα είδος πρώτης ανάγκης, όπως η μόρφωση των παιδιών.

Το δικό μου, λοιπόν New Year Resolution είναι να βρίσκω δύναμη και στα δύσκολα και να φροντίζω και να αγαπάω τόσο τους δικούς μου ανθρώπους, όσο και εμένα την ίδια. Να τους έχω όλους...ασφαλείς.