REAL LIFE TODAY I LOVE

Τι περιμένουμε στο New York Fashion Week για το Φθινόπωρο 2018


Τζένη Μπαλατσινού

7 Φεβρουαρίου 2018

victoria-beckham-waw1718-026.jpg

Όπως είναι γνωστό, η βιομηχανία της μόδας δεν σταματάει για να περιμένει κανέναν κι έτσι βρισκόμαστε πάλι μία μέρα πριν ξεκινήσει επίσημα το Fashion Month για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2018, με πρώτη στο πρόγραμμα να έρχεται όπως πάντα η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. H περασμένη σεζόν έφερε μαζί της την αποχώρηση των Rodarte, Proenza Schouler, Altuzarra και Thom Browne, οι οποίοι μετέφεραν τα shows τους στο Παρίσι και μερικές εκπλήξεις, όπως το εξαιρετικά επιτυχημένο show της Rihanna, Fenty x Puma και την προσωπική πινελιά του οίκου Ralph Lauren που παρουσίασε τη collection στο γκαράζ του. Για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2018 όμως, οι σχεδιαστές "επαναστατούν" κατά του αυστηρού προγράμματος και μόνο δύο επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

Τα καλά νέα είναι πως ο Tomas Maier μεταφέρει το show του για τον οίκο Bottega Veneta από το Μιλάνο στη Νέα Υόρκη για μία και μοναδική σεζόν -κάτι που βγάζει νόημα, αφού οι πιο πρόσφατες collection έχουν έναν ιδιαίτερα φρέσκο αέρα που ταιριάζει εξαιρετικά με αυτόν της Νέας Υόρκης. Ακόμα ένας σχεδιαστής που πάει κόντρα στο μεταναστευτικό κίνημα των σχεδιαστών της Νέας Υόρκης είναι ο Esteban Cortazar, που μεταφέρει το show του από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη.

Τα κακά νέα τώρα είναι πως μαζί με τις αποχωρήσεις της προηγούμενης σεζόν, ο Alexander Wang -και τα τεράστια πάρτι του- θα παρουσιάσει το τελευταίο του show σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του NYFW, αφού αποφάσισε να πάει κόντρα στο κατεστημένο και να παρουσιάζει κάθε Ιούνιο και Σεπτέμβριο.

Δυστυχώς, δεν θα υπάρξει Fenty x Puma show, ενώ ο οίκος Delpozo φτιάχνει επίσης βαλίτσες για Λονδίνο. Τέλος, καλά νέα για Λονδίνο, κακά νέα για Νέα Υόρκη, αυτή τη σεζόν είναι η τελευταία για τη Victoria Beckham στο NYFW, σηματοδοτώντας την 10η επέτειο του οίκου τον Σεπτέμβριο και την επιστροφή της Beckham στα πάτρια εδάφη.

Όσο για τους υπόλοιπους, ο Raf Simons δεν θα δείξει την τρίτη collection του για τον οίκο Calvin Klein, αλλά θα μας δώσει μία γεύση στο menswear πρόγραμμα. Ο Τom Ford θα παρουσιάσει δύο διαφορετικά shows -γυναικεία και ανδρικά- ενώ ο Marc Jacobs, όπως πάντα, θα κλείσει (μάλλον θεαματικά) την αυλαία. Coach, Michael Kors, Oscar de la Renta και Philipp Plein παραμένουν πιστοί στο πρόγραμμα του NYFW -ευτυχώς.

Πολλές αλλαγές, λίγος χρόνος, περισσότερο haute couture και πολύς φρέσκος αέρας είναι όλα αυτά που χαρακτηρίζουν όχι μόνο το New York Fashion Week αλλά και τη βιομηχανία της μόδας αυτή τη στιγμή που εξελίσσεται ραδγαία. Όπως είπαμε - δεν περιμένει κανέναν. Κι όπως είπαν και οι Queen, "the show must go on".

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα