REAL LIFE TODAY I LOVE

Το εύκολο και νόστιμο πρωινό μου


Τζένη Μπαλατσινού

20 Σεπτεμβρίου 2018

_mg_4171.jpg

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας - και για εμένα ακόμη περισσότερο. Η ώρα του πρωινού είναι η μοναδική στιγμή που μπορώ να περάσω λίγο χρόνο με τον εαυτό μου, να καθαρίσω τις σκέψεις μου πριν αντιμετωπίσω την τρέλα της καθημερινότητας, να χαλαρώσω και να οργανώσω το πρόγραμμά μου. Φυσικά, χρειάζομαι όλη την ενέργεια που μπορώ να πάρω από το γεύμα μου, έτσι ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Χρειάζομαι το πρωινό μου να είναι εύκολο και συγχρόνως γευστικό, χωρίς να ανησυχώ για το αν θα ξεφύγω από την υγιεινή διατροφή που προσπαθώ να διατηρώ, ενώ συγχρόνως ξέρω πως προσφέρω θετικά στοιχεία στο σώμα μου. Με λίγα λόγια, θέλω να μπορώ να δημιουργώ μία ισορροπία μεταξύ γεύσης, ποιότητας και υγείας. Πρόσφατα, βρήκα τον τρόπο να το κάνω και μάλιστα, με φοβερή ευκολία.

Το μυστικό μου ακούει στο όνομα Wasa και είναι φρυγανιές "σουηδικού τύπου", οι οποίες περιλαμβάνουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ παράγονται από πολύ απλά συστατικά. Κι όπως όλοι, θέλω να μπορώ να έχω επιλογές, αναλόγως με τις καθημερινές μου ανάγκες ή την όρεξή μου. Έτσι, κάθε πρωί μπορώ να διαλέξω από κλασικές φρυγανιές, φρυγανιές ολικής άλεσης, από σίκαλη ολικής αλέσεως, μέχρι και φρυγανιές από αλεύρι ολικής άλεσης με ολόκληρο το πίτουρο σιταριού. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, για πόσες διαφορετικές συνταγές μιλάμε!

Αν έπρεπε να διαλέξω μία αγαπημένη, βέβαια, αυτή θα αποτελούταν από φρυγανιές ολικής άλεσης με μέλι και μπανάνες. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη: Το μόνο που έχω να κάνω είναι να απλώσω λίγο μέλι πάνω στις φρυγανιές μου Wasa και να κόψω σε κομματάκια μία φρέσκια μπανάνα. Αν επιθυμήσω να φάω ένα λίγο πιο αλμυρό πρωινό, τότε θα συνδυάσω τις φρυγανιές μου με τυρί μοτσαρέλα, μία με δύο φέτες ντομάτα και λίγη ρίγανη. Οι συνδυασμοί είναι σχεδόν ατελείωτοι και το ίδιο γευστικοί.

Μάλιστα, υπάρχουν φορές που θα θελήσω ένα σνακ μέσα στη μέρα μου, κι έτσι θα διαλέξω τις Wasa Fibre, από αλεύρι ολικής άλεσης με ολόκληρο το πίτουρο σιταριού, για πιο έντονη γεύση και θα τις συνδυάσω με λίγο καπνιστό σολομό και κάποια σαλάτα (βασιλικό ή σπανάκι). Άλλωστε, όλοι χρειαζόμαστε τα boost υγείας και ενέργειας μέσα στην εβδομάδα.

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να αφιερώνω πολλή ώρα στο να ετοιμάσω το πρωινό μου και συγχρόνως ξέρω πως ό,τι βρίσκεται στο πιάτο μου είναι υγιεινό, ωφέλιμο, χωρίς πολλές θερμίδες και φυσικά όσο πιο νόστιμο γίνεται!

TAGS