REAL LIFE TODAY I LOVE

SingularityU Greece: Ένα συνέδριο που αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας


Τζένη Μπαλατσινού

3 Δεκεμβρίου 2018

photo-1485827404703-89b55fcc595e.jpg

Μέχρι πρότινος ήμουν πεπεισμένη ότι στα γεράματά μου θα βρίσκομαι στην Πάτμο περιτριγυρισμένη από αγαπημένους φίλους, βιβλία, καλή μουσική και όμορφες στιγμές.

Μετά την παρακολούθηση του SingularityU Greece Summit έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο πως ίσως έχω δίπλα μου ένα πανέξυπνο ρομπότ να πηγαίνουμε μαζί βόλτες στην Ψιλή Άμμο!

Το SingularityU Greece Summit είναι ένα κορυφαίο συνέδριο του Singularity University, του σπουδαιότερου διεθνούς θεσμού για τις εκθετικές τεχνολογίες, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής τέλη Νοεμβρίου. Η διοργάνωση είχε στόχο να λειτουργήσει ως πεδίο ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και ορισμένους από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Silicon Valley. Κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν το συνέδριο ήταν η τεχνητή νοημοσύνη, το Internet of Things, η ρομποτική, η βιοτεχνολογία αλλά και η ηθική σε έναν κόσμο που ελέγχεται από μηχανήματα.

Ο Peter Diamandis, ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνιδρυτής του Singularity University, ιδρυτής και πρόεδρος της XPrize, άνοιξε το συνέδριο εξηγώντας ότι το μέλλον πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και είναι καλύτερο απ’ ό,τι φανταζόμαστε.

Επίσης διεθνώς καταξιωμένοι ομιλητές, με έγκριτο επιστημονικό έργο αλλά και επιχειρηματική δράση τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο και μετέφεραν στο κοινό εμπειρίες και στοιχεία που πραγματικά σου αλλάζουν τον τρόπο σκέψης και σε βοηθούν να κατανοήσεις ότι το πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο αλλάζει τα πάντα!

Η λίστα των ομιλητών ήταν πραγματικά αξιόλογη και ένα Google search θα σας κάνει να κατανοήσετε το μέγεθός τους. Αναλυτικά οι Peter Diamandis, David Roberts, Δημήτρης Βασιλάκης, Vivienne Ming, Νίκος Μαυρίδης, Jody Medich, Ramez Naam, Larry Keeley, Jaya Balοο, Divya Chander, Amin Toufani, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Stefano Gastaut, Carlo van de Weijer, Jyotika Virmani, Alex Gladstein, Tomas Björkam, John Hagel, μετέδωσαν τον παλμό του μέλλοντος.

Αφιερώστε λίγο χρόνο και περιηγηθείτε στο youtube κανάλι του Singularity University όπου θα βρείτε πραγματικά πολύ αξιόλογες ομιλίες με στοιχεία που ενδιαφέρουν όλους μας.

Ξεχώρισα την παρουσίαση της Vivienne Ming με θέμα "The Future of Human Potential" που μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω:

Όλα όσα φάνταζαν εικόνες από το μέλλον έρχονται πια να γίνουν παρόν. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όπως τα συνέδρια του Singularity Univesity, χρειάζεται να παρακολουθούμε (έστω και από online ομιλίες) όλοι όσοι "ψαχνόμαστε" για το αύριο. Αλλάζει το mindset σου (ο τίτλος του συνεδρίου ήταν "New Era. New Mindset.") και σίγουρα σε κάνει να προβληματίζεσαι για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και το πως θα καταφέρεις να προσαρμοστείς με τις αλλαγές και να ενταχθείς στο πλαίσιο που θα σε μετατρέπει από απλό παρατηρητή σε ενεργό μέλος της κοινωνίας.

Stay tuned για το επόμενο...!