REAL LIFE TRUE STORIES

Μία σειρά από ανεξήγητα μυστήρια


The Jennettes

12 Ιουνίου 2021

μυστηριώδης εξαφάνιση αγοριού
Τα μυστήρια πάντα ασκούν μία ακατανίκητη έλξη στο κοινό. Οτιδήποτε μη εξηγήσιμο σκεπάζεται αμέσως με ένα πέπλο θεωριών και συνωμοσιολογιών, ενώ κάποιοι κυνικοί σπεύδουν να αποδείξουν πως η απάντηση είναι τελικά πολύ απλή και τίποτα το μεταφυσικό ή παράξενο δεν συμβαίνει. Τι ισχύει τελικά;  Θα μάθουμε ποτέ ή τα μυστήρια που θα δούμε παρακάτω θα μείνουν για πάντα ανεξερεύνητα;

Τα μυστήρια πάντα ασκούν μία ακατανίκητη έλξη στο κοινό. Οτιδήποτε μη εξηγήσιμο σκεπάζεται αμέσως με ένα πέπλο θεωριών και συνωμοσιολογιών, ενώ κάποιοι κυνικοί σπεύδουν να αποδείξουν πως η απάντηση είναι τελικά πολύ απλή και τίποτα το μεταφυσικό ή παράξενο δεν συμβαίνει. Τι ισχύει τελικά;  Θα μάθουμε ποτέ ή τα μυστήρια που θα δούμε παρακάτω θα μείνουν για πάντα ανεξερεύνητα;

Τι συνέβη στον νεαρό Walter Collins;

Το 2008, η ταινία «Changeling» του Clint Eastwood ξύπνησε εκ νέου το ενδιαφέρον για μια από τις πιο περίεργες και τραγικές ιστορίες εγκλημάτων της δεκαετίας του 1920. Η ανύπαντρη μητέρα Christine Collins ανέφερε ότι ο εννιάχρονος γιος της, ο Walter, χάθηκε τον Μάρτιο του 1928 από το σπίτι τους στο Los Angeles. Πέντε μήνες αργότερα, η αστυνομία επέστρεψε τον «Walter» στην Christine, μόνο που δεν ήταν ο Walter και η Christine το γνώριζε. Αλλά η αστυνομία του Los Angeles απέρριψε τους ισχυρισμούς της και μάλιστα την κατηγόρησε ως κακή μητέρα και εισηγήθηκε την εισαγωγή της στο ψυχιατρείο. 

Ο πραγματικός Walter Collins δεν βρέθηκε ποτέ και με την πάροδο του χρόνου, οι αρχές θεώρησαν ότι ίσως είναι ένα από τα θύματα του καταδικασμένου δολοφόνου παιδιών, Gordon Stewart Northcott, αν και η μητέρα του Northcott ομολόγησε η ίδια τη δολοφονία του Walter. Ό, τι κι αν συνέβη στον Walter Collins, το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ και κανείς δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη. Ούτε έχει αποδειχθεί με βεβαιότητα γιατί η αστυνομία επένδυσε τόσο στην κάλυψη της εξαφάνισης του αγοριού που έφερε ένα διαφορετικό παιδί στην Christine και προσπάθησε να πείσει την ίδια και τον υπόλοιπο κόσμο ότι ήταν ο Walter. 

Η εξαφάνιση της Paula Jean Welden

Η 18χρονη Paula Jean Welden, ήταν φοιτήτρια στο Bennington College. Την 1η Δεκεμβρίου 1946, είπε στη συγκάτοικο της, Elizabeth Parker, ότι πήγαινε για ένα μακρύ περίπατο, όμως δεν επέστρεψε ποτέ. Η αναζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο Long Trail του Vermont, ένα μονοπάτι 270 μιλίων που περνούσε από το Vermont  και έφτανε μέχρι τα καναδικά σύνορα, όπου μάρτυρες ανέφεραν ότι την είδαν.

Στο μονοπάτι δεν βρήκαν ενδείξεις ότι πέρασε από εκεί. Ωστόσο, μία σειρά από παράξενα γεγονότα άρχισε να ξετυλίγεται. Μία σερβιτόρα στις Massachusetts είπε ότι είχε εξυπηρετήσει μια ταραγμένη νεαρή γυναίκα που ταιριάζει με την περιγραφή της Paula. Μόλις έμαθε αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο, ο πατέρας της Paula εξαφανίστηκε για 36 ώρες, υποτίθεται ότι αναζητούσε περισσότερες πληροφορίες, αλλά ήταν μια παράξενη κίνηση που οδήγησε στο να γίνει πρωταρχικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Paula. Σύντομα κυκλοφόρησαν ιστορίες ότι η ζωή στο σπίτι της Paula δεν ήταν τόσο ειδυλλιακή όσο οι γονείς της είχαν πει στην αστυνομία. Προφανώς, η Paula δεν επέστρεψε στο σπίτι για την ημέρα των ευχαριστιών την προηγούμενη εβδομάδα και μπορεί να είχε απογοητευτεί για μια διαφωνία που είχε με τον πατέρα της. Από την πλευρά του, ο πατέρας της Paula έθεσε μια θεωρία ότι η Paula ήταν απογοητευμένη για ένα αγόρι που της άρεσε και ότι ίσως το αγόρι θα έπρεπε να ήταν ύποπτος.

Κατά την επόμενη δεκαετία, ένας άντρας από το Bennington καυχήθηκε δύο φορές σε φίλους του ότι ήξερε πού θάφτηκε το σώμα της Paula. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να οδηγήσει την αστυνομία σε κανένα πτώμα, πόσο μάλλον της Paula. Έτσι χωρίς στοιχεία για έγκλημα, χωρίς σώμα και χωρίς εγκληματολογικές ενδείξεις, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και διάφορες θεωρίες συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τη συνέδεαν με το παραφυσικό. Ο συγγραφέας και αποκρυφιστής ερευνητής, Joseph Citro, ανέπτυξε τη θεωρία του «Τρίγωνου του Bennington», η οποία εξηγεί την εξαφάνιση συνδέοντας την με μια ειδική «ενέργεια» που προσέλκυε επισκέπτες από το υπερπέραν, οι οποίοι πήραν την Paula μαζί τους στον κόσμο τους.

 

Η εξαφάνιση τριών ανδρών στον Φάρο των Νήσων Flannan 

Το 1900, τρεις φύλακες του Φάρου των Νήσων Flannan στα δυτικά παράλια της Σκωτίας εξαφανίστηκαν υπό τις πιο παράξενες συνθήκες. Ο φάρος επανδρώθηκε από μια ομάδα τριών ατόμων, τους Thomas Marshall, James Ducat και Donald MacArthur, με έναν τέταρτο άντρα να κάνει περιπολία στην ακτή. Ανήμερα της Boxing Day, στις 26 Δεκεμβρίου του 1900, ο τέταρτος φύλακας έφτασε στον φάρο, στον οποίο δεν βρήκε απολύτως κανέναν.  Το μόνο σημάδι ότι κάτι δεν πήγε καλά ήταν μια αναποδογυρισμένη καρέκλα κοντά στο τραπέζι της κουζίνας. Δεν βρέθηκαν ποτέ πτώματα, γεγονός που οδήγησε σε ατελείωτες θεωρίες συνωμοσίας. Οι θεωρίες κυμαίνονται από πνιγμό έως απαγωγή από ξένους κατάσκοπους, ένα πλοίο-φάντασμα ή ένα τεράστιο θαλάσσιο τέρας. Ό, τι συνέβη τον Δεκέμβριο του 1900 στο Φάρο των Νήσων Flannan, ίσως να μην το μάθουμε ποτέ. 

Η γέφυρα στο Overtoun που καλεί τα σκυλιά στον θάνατο

Η γέφυρα Overtoun, κοντά στο Dumbarton, φαίνεται να καλεί τους σκύλους να πηδήξουν και να βρουν τραγικό θάνατό. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, περίπου 50 σκύλοι έχουν χαθεί, και εκατοντάδες άλλοι έχουν πηδήξει αλλά επέζησαν, αναφέρει ο Slate μέσω του ιστολογίου Atlas Obscura, με κάποιους να επιστρέφουν για ένα δεύτερο άλμα στους ακανόνιστους βράχους των 50 μέτρων.

Η Σκωτσέζικη Εταιρεία για την Πρόληψη της Σκληρότητας ενάντια στα ζώα έστειλε εκπροσώπους για έρευνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όσον αφορά την επιστημονική αλήθεια, είναι αμφισβητήσιμο, αν όχι απίστευτα απίθανο, ότι τα σκυλιά είναι ικανά να έχουν αυτοκτονικές τάσεις. Ωστόσο, κάτι δελεάζει τα σκυλιά να πηδήξουν από τη γέφυρα, συχνά από το ίδιο σημείο, και πάντα σε ηλιόλουστες, ξηρές μέρες. Έχουν προκύψει πολλές θεωρίες, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η γέφυρα είναι στοιχειωμένη. Αυτή ήταν μια δημοφιλής θεωρία αφού ένας ντόπιος άντρας σκότωσε τον γιο του ρίχνοντας τον από τη γέφυρα το 1994. Άλλη θεωρία είναι ότι ένα ακταμάχητο άρωμα τραβάει εκεί τα σκυλιά ή ένας ήχος που μόνο εκείνα μπορούν να ακούσουν. Ό, τι κι αν προκαλεί αυτό το φαινόμενο, οι ιδιοκτήτες σκύλων θα ήταν συνετό να προσέχουν και να κρατήσουν τα σκυλιά τους μακριά από εκεί. 
 

Δείτε ακόμη: Ο καλλιτέχνης που έσκαβε 10 χρόνια τη δική του σπηλιά

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr