REAL LIFE TRUE STORIES

Μυστήρια της ιστορίας Μέρος Γ’


The Jennettes

27 Μαΐου 2021

twins
Τι είναι ένα μυστήριο; Σύμφωνα με τα λεξικά, μυστήριο αποτελεί κάτι που είναι ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου. Σίγουρα θα έχετε ακούσει βέβαια και τη φράση «το κλειδί του μυστηρίου», εννοώντας το καθοριστικό στοιχείο προκειμένου κάποιος, χωρίς λάθη, να λύσει ένα αίνιγμα ή να αποκαλύψει ένα μυστικό. Τι συμβαίνει όμως όταν το κλειδί του μυστηρίου δεν βρεθεί ποτέ;

Τι είναι ένα μυστήριο; Σύμφωνα με τα λεξικά, μυστήριο αποτελεί κάτι που είναι ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου. Σίγουρα θα έχετε ακούσει βέβαια και τη φράση «το κλειδί του μυστηρίου», εννοώντας το καθοριστικό στοιχείο προκειμένου κάποιος, χωρίς λάθη, να λύσει ένα αίνιγμα ή να αποκαλύψει ένα μυστικό. Τι συμβαίνει όμως όταν το κλειδί του μυστηρίου δεν βρεθεί ποτέ;

Τι είναι το χειρόγραφο Voynich;

Το χειρόγραφο Voynich είναι ένα βιβλίο περίπου 250 σελίδων γραμμένο σε ένα εντελώς άγνωστο σύστημα γλώσσας / γραφής. Έχει χρονολογηθεί με την τεχνική του άνθρακα στα 1400 και περιλαμβάνει εικόνες φυτών που δεν μοιάζουν με κανένα γνωστό είδος. Ονομάστηκε έτσι από τον Πολωνό έμπορο βιβλίων που το αγόρασε το 1912. Πιστεύεται ότι προοριζόταν για ιατρικό κείμενο. Ο πρώτος επιβεβαιωμένος ιδιοκτήτης του ήταν ο Georg Baresch (1585–1662), ένας αλχημιστής από την Πράγα, ο οποίος ανακάλυψε ότι «καταλάμβανε άσκοπα χώρο στη βιβλιοθήκη του». Ο Baresch προσπάθησε λοιπόν να ερευνήσει την προέλευση του χειρόγραφου, χωρίς αποτέλεσμα.

Το χειρόγραφο άλλαζε χέρια για αιώνες έως ότου το αγόρασε ο Voynich, ο οποίος θεώρησε ότι γράφτηκε από τον Albertus Magnus (αλχημιστή) ή τον Roger Bacon (πρώιμο επιστήμονα). Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Voynich δημιούργησε το χειρόγραφο και την ιστορία του μόνος του. Διάφορες άλλες φήμες έχουν κυκλοφορήσει όλα αυτά τα χρόνια. Φυσικά, καμία από αυτές δεν θα εξηγούσε τη χρονολόγηση άνθρακα του χαρτιού και του μελανιού. Αιώνες μετά την πρώτη ανακάλυψή του, το χειρόγραφο Voynich παραμένει τόσο αδιαπέραστο και ανεξήγητο όσο ποτέ.

Αποδεικνύουν οι αδερφές Pollock τη μετενσάρκωση;

Σήμερα, το 24% των Αμερικανών πιστεύουν στη μετενσάρκωση. Παρόλο που οι επιστήμονες τείνουν να απορρίπτουν αυτήν την πιθανότητα, περιστασιακά, εμφανίζεται ένα άλυτο μυστήριο που είναι τόσο συναρπαστικό και μη εξηγήσιμο διαφορετικά που αφήνει άναυδους ακόμη και τους επιστήμονες. Αυτό συνέβη και στην ιστορία των αδελφών Pollock.

Το 1957, δύο νεαρές Αγγλίδες αδελφές, η Joanna Pollock, 11 ετών, και η Jacqueline Pollock, 6 ετών, πέθαναν σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Έναν χρόνο αργότερα, η μητέρα τους γέννησε δίδυμα, τη Gillian και τη Jennifer. Όταν τα δίδυμα ήταν αρκετά μεγάλα για να μιλήσουν, άρχισαν να εντοπίζουν και να ζητούν παιχνίδια που ανήκαν στις νεκρές αδερφές τους, επισημαίνοντας ορόσημα που μόνο οι νεκρές αδερφές τους θα ήξεραν, όπως ένα σχολείο που εκείνες παρακολούθησαν και μερικές φορές πανικοβάλλονταν όταν έβλεπαν αυτοκίνητα. «Αυτό το αυτοκίνητο έρχεται για να μας πάρει!» φέρεται να ούρλιαξαν μια φορά.

Μετά τα πέντε τους χρόνια, αυτά τα περιστατικά έγιναν λιγότερο συχνά και τα κορίτσια συνέχισαν να ζουν κανονικές ζωές. Ωστόσο, η ιστορία των αδερφών Pollock έφτασε στον Δρ Ian Stevenson, έναν ψυχολόγο που μελετούσε τη μετενσάρκωση. Αφού μελετούσε χιλιάδες υποτιθέμενες περιπτώσεις, ο Δρ Stevenson έγραψε ένα βιβλίο που αναφέρει 14 από αυτές που πίστευε ότι ήταν πραγματικές, συμπεριλαμβανομένης αυτής των αδελφών Pollock. 

Πού είναι τα παιδιά Sodder;

Το επόμενο άλυτο μυστήριο είναι παρόμοιο με αυτό των Pollocks. Ο George και η Jennie Sodder από τη Δυτική Virginia αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν, όχι μόνο την απίστευτη απώλεια των παιδιών τους, αλλά και τις μυστηριώδεις συνθήκες που περιέβαλαν την απώλεια αυτή. 

Αφού το σπίτι των Sodder κάηκε ολοσχερώς το βράδυ πριν από τα Χριστούγεννα του 1945, πέντε από τα δέκα παιδιά των Sodder ήταν ακόμα σώα. Τι συνέβη όμως με τα άλλα πέντε; Από όλες τις καταθέσεις, φαίνεται να χάθηκαν.

Παρατηρήσατε πώς δεν είπαμε «χάθηκαν στην φωτιά»; Αυτό συμβαίνει επειδή, στα ερείπια της φωτιάς, δεν μπόρεσαν να βρεθούν φυσικές ενδείξεις των παιδιών, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο από επιστημονική άποψη. Αλλά δεν ήταν το μόνο παράξενο στα γεγονότα εκείνης της νύχτας. 

Προφανώς ο George προσπάθησε να σώσει τα παιδιά που πίστευε ότι ήταν ακόμα παγιδευμένα μέσα, χρησιμοποιώντας το φορτηγάκι του, το οποίο περιέργως, δεν λειτουργούσε. Ακόμη, οι τηλεφωνικές γραμμές του σπιτιού βρέθηκαν κομμένες. Ενώ, μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι είδε και τα πέντε αγνοούμενα παιδιά να κρυφοκοιτάζουν από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο ενώ η φωτιά ήταν σε εξέλιξη και μια γυναίκα σε ένα ξενοδοχείο στο Charleston που είδε τις φωτογραφίες των παιδιών σε μια εφημερίδα είπε ότι είχε δει τέσσερα από τα πέντε την εβδομάδα μετά τη φωτιά. «Τα παιδιά συνοδεύονταν από δύο γυναίκες και δύο άνδρες, όλοι ιταλικής καταγωγής», είπε σε δήλωση. «Προσπάθησα να μιλήσω με τα παιδιά με φιλικό τρόπο, αλλά οι άντρες φαινόνταν εχθρικοί… και δεν θα το επέτρεπαν».

Η οικογένεια Sodder θεωρούσε ότι τα παιδιά είχαν απαχθεί, ίσως σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν για χρήματα, ίσως για να εξαναγκάσουν τον George να ενταχθεί στην τοπική μαφία (οι Sodders ήταν Ιταλοί μετανάστες), ή ίσως ως αντίποινα για την αρνητική κριτική του George για τον Mussolini και την φασιστική κυβέρνηση της Ιταλίας. 

Από τη δεκαετία του 1950 έως το θάνατο της Jennie Sodder στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η οικογένεια Sodder είχε μια πινακίδα στο State Route 16, με φωτογραφίες των πέντε εξαφανισμένων παιδιών, προσφέροντας ανταμοιβή για πληροφορίες. Το τελευταίο γνωστό επιζών παιδί Sodder, η 69χρονη Sylvia, εξακολουθεί να μην πιστεύει ότι τα αδέλφια της χάθηκαν στη φωτιά. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr