REAL LIFE TRUE STORIES

Μυστήρια της ιστορίας Μέρος Β’


The Jennettes

20 Μαΐου 2021

μυστήριο
Πιστεύετε σε ανεξήγητα μυστήρια ή μήπως πιστεύετε ότι όλα είναι μία σειρά από συμπτώσεις; Ότι και να ισχύει από τα δύο, μερικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. 

Πιστεύετε σε ανεξήγητα μυστήρια ή μήπως πιστεύετε ότι όλα είναι μία σειρά από συμπτώσεις; Ότι και να ισχύει από τα δύο, μερικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. 

Μπορεί ένας ήχος να σας αρρωστήσει;

Τον Δεκέμβριο του 2016, ένας αξιωματικός της CIA εμφανίστηκε στο γραφείο υγείας της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αβάνα πάσχοντας από ναυτία, πονοκέφαλο και ζάλη. Μέρες αργότερα, δύο ακόμη αξιωματικοί της CIA ανέφεραν παρόμοια συμπτώματα. Μέχρι τα τέλη του 2018, ο αριθμός αυξήθηκε σε 26 Αμερικανούς και 13 Καναδούς που παρουσίαζαν προβλήματα ναυτίας, απώλειας ακοής, ίλιγγου, ρινορραγίας και εστίασης. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα θύματα ισχυρίστηκαν ότι τα συμπτώματα προκλήθηκαν από έναν παράξενο θόρυβο που είχαν ακούσει στα σπίτια ή στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους. Ένα άτομο είπε ότι ο θόρυβος ήταν έντονος. Ένας άλλος τον περιέγραψε ως «μία ακτίνα ήχου, στραμμένη στα δωμάτιά τους». Μερικοί επέμειναν ότι ο θόρυβος μοιάζει περισσότερο με μάρμαρα που κυλούν στο πάτωμα.

Οι ασθένειες μπέρδεψαν τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες. Οι γιατροί του Πανεπιστημίου της Pennsylvania που εξέτασαν ορισμένα από τα θύματα διάγνωσαν συμπτώματα διάσεισης αλλά δεν βρήκαν σημάδια που να δείχνουν ότι είχαν υποστεί διάσειση.

Γνωρίζουμε τι πρέπει να σκέφτεστε: Η κουβανική κυβέρνηση ήταν πίσω από όλα, σωστά; Οι Κουβανοί όμως αρνούνται κατηγορηματικά ότι είναι υπεύθυνοι και πολλοί Αμερικανοί ερευνητές το πιστεύουν. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν ξέρουν ποιος ή τι έκανε τα θύματα να αρρωστήσουν. Ήταν ένα νέο είδος όπλου; Η CIA ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει όπλα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτά τα συμπτώματα. Ίσως ένας υπέρηχος; Μια θεωρία υποστηρίζει ότι ένα ζευγάρι κρυφών συσκευών υποκλοπής που τοποθετήθηκαν πολύ κοντά η μία στην άλλη από Κουβανούς πράκτορες μπορεί να προκάλεσαν ακούσια μια τέτοια αντίδραση, όπως ο ήχος που ακούγεται όταν είμαστε πολύ κοντά σε ένα μικρόφωνο. Ωστόσο, το FBI δεν βρήκε στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυτό το επιχείρημα. Στην πραγματικότητα, ο υπέρηχος βρίσκεται πάνω από το εύρος της ανθρώπινης ακοής.

Ηχογραφήσεις ήχων από μερικά από τα θύματα πρόσθεσαν μόνο περισσότερη σύγχυση. Δύο επιστήμονες που μελέτησαν τις ηχογραφήσεις πιστεύουν ότι καταγράφηκε ο ήχος αρσενικών γρύλων. Ένας από αυτούς,  ο Alexander Stubbs του Πανεπιστημίου του Berkeley στην California, λέει ότι τα έντομα αυτά βγάζουν απίστευτα δυνατό ήχο. «Μπορείτε να τα ακούσετε από μέσα από ένα φορτηγό diesel που πηγαίνει με 40 μίλια την ώρα στον αυτοκινητόδρομο.» Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα γιατί οι ήχοι μπορεί να προκαλέσουν τέτοια συμπτώματα. 

Ίσως, ήταν απλά νεύρα. «Η Κούβα είναι μια θέση υψηλής απειλής και πίεσης. Οι διπλωμάτες προειδοποιούνται ότι θα παρακολουθούνται. Θα υπάρχουν συσκευές ακρόασης στο σπίτι τους, πιθανώς στο αυτοκίνητό τους. Για μερικούς ανθρώπους, αυτό τους δημιουργεί μεγάλη πίεση, τους βάζει σε μια κατάσταση αναμονής κινδύνου», δήλωσε πρώην αξιωματούχος της πρεσβείας στο propublica.org.

Ακόμα κι αν αυτό είναι αλήθεια, πώς εξηγείται τι συνέβη στην Κίνα; Τον Μάιο του 2018, ένας Αμερικανός εμφανίστηκε στο προξενείο του Guangzhou, πάσχοντας από την ίδια μυστηριώδη ασθένεια. Τελικά, 15 Αμερικανοί ζήτησαν να πάρουν μετάθεση.

Ενώ η φαινομενικά ηχητική αιτία αυτών των εγκεφαλικών τραυματισμών εξακολουθεί να είναι μυστήριο, το αποτέλεσμα είναι σαφές. Οι Αμερικανοί απομάκρυναν το 60 τοις εκατό των διπλωματών τους από την Κούβα και απέλασαν 15 Κουβανούς διπλωμάτες από την Washington, DC. Οι μυστηριώδεις αυτοί ήχοι μπορεί κάλλιστα να ήταν προειδοποιητικές βολές σε ένα νέο είδος ψυχρού πολέμου. Αυτό είναι από τα άλυτα μυστήρια που μπορούν εύκολα να εξηγηθούν από την επιστήμη.

Τι είναι η περιοχή 51;

Η Περιοχή 51, στη νότια Nevada, είναι στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, η ίδια η ύπαρξή της δεν είχε επιβεβαιωθεί έως το 2013, όταν η CIA ήταν υποχρεωμένη να απαντήσει, λόγω του Νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης, σε αίτημα από το 2005. Βάσει ιστορικών στοιχείων, φαίνεται ότι η Περιοχή 51 λειτουργεί για την ανάπτυξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και όπλων. Οι δημόσιες δορυφορικές εικόνες, όπως αυτές που είναι διαθέσιμες στους Χάρτες Google, δεν παρέχουν πληροφορίες. Ακόμα και εκείνοι με άδεια ασφαλείας για να επισκεφθούν την Περιοχή 51 μεταφέρονται εκεί από το Las Vegas μέσω μιας αεροπορικής εταιρείας που ονομάζεται «Janet», της οποίας τα αεροπλάνα είναι χωρίς σήμανση και η οποία καλύπτει τα παράθυρά της κατά την κάθοδο.

Το έντονο μυστήριο που περιβάλλει την περιοχή 51, έχει προκαλέσει φήμες ότι η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί για να στεγάσει UFO που έχουν συγκρουστεί και να διεξάγει εργαστηριακές δοκιμές σε εξωγήινους. Άλλες θεωρίες σχετικά με τη χρήση της Περιοχής 51 περιλαμβάνουν: έρευνα για ταξίδια στο χρόνο, έρευνα για τηλεμεταφορές, συναντήσεις με εξωγήινους, ανάπτυξη μέσου για τον έλεγχο του καιρού και δραστηριότητες που σχετίζονται με μια σκοτεινή παγκόσμια κυβέρνηση.

Από πού προέρχονται αυτές οι θεωρίες είναι τόσο μυστήριο όσο η ίδια η Περιοχή 51, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι άνθρωποι αγαπούν μια καλή θεωρία συνωμοσίας. 

Περιπλανώμενα συντρίμμια

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρει κανείς σκουπίδια στον κόλπο Guanabara της Βραζιλίας, αλλά αυτό που ανακάλυψε ο Robert Marx εκεί το 1982 ήταν ένα ασυνήθιστο είδος ξένης ύλης. Σε μια περιοχή, στο μέγεθος τριών γηπέδων τένις, που βρίσκεται 15 μίλια από την ακτή, βρέθηκαν τα ερείπια περίπου 200 ρωμαϊκών κεραμικών βάζων, μερικά από τα οποία ήταν πλήρως ανέπαφα. Σύμφωνα με τον Marx, έναν επαγγελματία κυνηγό θησαυρών, τα βάζα φάνηκε να είναι αμφορείς με διπλό χερούλι που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά εμπορευμάτων όπως δημητριακά και κρασί τον 3ο αιώνα. Αλλά πώς έφτασαν εκεί; Οι πρώτοι Ευρωπαίοι δεν έφτασαν στη Βραζιλία μέχρι το 1500.

Οι Ρωμαίοι, οι οποίοι διαπραγματεύονταν κυρίως σε λιμάνια της Μεσογείου και στη Μέση Ανατολή, είχαν ελάχιστα κίνητρα να επενδύσουν σε πλοία που θα μπορούσαν να διασχίσουν ωκεανούς. Ωστόσο, έπλευσαν μέχρι την Ινδία. Ίσως κάποιος μη εκπαιδευμένος πλοηγός έχασε τον δρόμο του σε μια καταιγίδα ή μήπως στασιαστές οδήγησαν το πλοίο προς τα δυτικά;

Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ, ούτε είναι πιθανό να ανακαλύψουμε περισσότερα στοιχεία. Η Βραζιλία έκλεισε τον Κόλπο των Αμφορέων για περαιτέρω έρευνα το 1983 σε μια προσπάθεια αποτροπής των λεηλασιών. Ο Marx ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να εξερευνηθεί η περιοχή, επειδή η εύρεση αντικειμένων της ρωμαϊκής εποχής θα σήμαινε ότι, σε αντίθεση με την επίσημη ιστορία της Βραζιλίας, οι Πορτογάλοι δεν ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που έφτασαν στη χώρα. Η αλήθεια βρίσκεται 100 μέτρα κάτω από τη θάλασσα. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr