REAL LIFE TRUE STORIES

Μυστήρια του κόσμου: Ο Big Gray Man, η χαμένη αποικία και τα γράμματα που σκόρπισαν τον θάνατο


The Jennettes

19 Ιουνίου 2021

MYSTERY FOREST
Δεν εξηγούνται όλα στη ζωή ή μήπως εξηγούνται; Από όποια μεριά κι αν στέκεστε το σίγουρο είναι πως μερικά μυστήρια παραμένουν άλυτα μέσα στα χρόνια. Συνομωσιολόγοι, επιστήμονες, άνθρωποι που απλά τους κίνησαν την περιέργια έχουν προσπαθήσει να αναπτύξουν θεωρίες ακόμα και να αποδείξουν τα λεγόμενα τους. Παρακάτω θα δούμε τρεις πριπτώσεις στις οποίες δεν τα κατάφεραν.

Δεν εξηγούνται όλα στη ζωή ή μήπως εξηγούνται; Από όποια μεριά κι αν στέκεστε το σίγουρο είναι πως μερικά μυστήρια παραμένουν άλυτα μέσα στα χρόνια. Συνωμοσιολόγοι, επιστήμονες, άνθρωποι που απλά τους κίνησαν την περιέργεια έχουν προσπαθήσει να αναπτύξουν θεωρίες ακόμα και να αποδείξουν τα λεγόμενα τους. Παρακάτω θα δούμε τρεις περιπτώσεις στις οποίες δεν τα κατάφεραν.

Ο μεγάλος γκρίζος άντρας

Ο μεγάλος γκρίζος άντρας ή όπως είναι γνωστός Big Gray Man, είναι ένα απάνθρωπο πλάσμα που λέγεται ότι στοιχειώνει την κορυφή και τα περάσματα της δεύτερης υψηλότερης κορυφής στη Σκωτία, της Ben Macdui (στη μητρική γλώσσα της Σκωτίας, το πλάσμα είναι γνωστό κι ως Am Fear Liath Mòr). Όπως το Yeti των Ιμαλαΐων και ο Big Foot του Βορειοδυτικού Αμερικανικού Ειρηνικού, τον Big Gray Man έχουν δει ελάχιστοι άνθρωποι. Αυτό που κάνει το Big Gray Man ιδιαίτερα τρομακτικό είναι ότι τα φυσικά του χαρακτηριστικά δεν μοιάζουν με αυτά μιας αρκούδας, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τον έχουν μπερδέψει με το ζώο αυτό.

Εκείνοι που έχουν δει τον Big Gray Man τον περιγράφουν ως εξαιρετικά ψηλό (πάνω από δέκα πόδια) και ανθρώπινο, με κοντά μαλλιά, φαρδύς ώμους και μακριά χέρια. Σχεδόν όλες οι αναφορές περιλαμβάνουν επίσης έναν ήχο σαν να πατάει κάποιος πάνω σε χαλίκια. Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να βρουν εξήγηση για τις παρατηρήσεις και τους συνοδευτικούς ήχους, αν και οι ψυχολόγοι πρότειναν ότι όσοι υποτίθεται ότι είδαν και άκουσαν τον Big Gray Man είχαν μια κατάσταση σωματικής και ψυχικής αγωνίας που προκλήθηκε από εξάντληση και / ή απομόνωση.

Προς το παρόν, ο Big Gray Man παραμένει ένα μυστήριο, αλλά αν πάτε στη Σκωτία, ενημερώστε μας αν τον συναντήσετε.

Η χαμένη αποικία των Roanoke

Το 1587, ο John White οδήγησε μια ομάδα ανθρώπων από τη Βρετανία για να βρει μια αγγλική αποικία στο νησί Roanoke, που ανήκει σε μια αλυσίδα νησιών που σήμερα είναι γνωστή ως Outer Banks της Βόρειας Καρολίνας. Ο White έφυγε για περισσότερες προμήθειες, αλλά κατά την επιστροφή του τρία χρόνια αργότερα, βρήκε την αποικία σχολαστικά εγκαταλειμμένη, με όλα τα σπίτια και τις οχυρώσεις αποσυναρμολογηθεί με προσοχή. Πριν φύγει από την αποικία, ο White είχε δώσει εντολή στους αποίκους ότι, εάν τους καταλάμβαναν με τη βία, θα έκαναν έναν σταυρό σε ένα κοντινό δέντρο. αλλά δεν υπήρχε σταυρός. Η μόνη ένδειξη ήταν η λέξη «Croatoan», το όνομα μιας γηγενούς φυλής που ήταν σύμμαχος με τους Άγγλους, το οποίο ήταν χαραγμένο σε ένα στύλο. Ο White έκρινε ότι οι άποικοι είχαν μετακομίσει στο νησί Croatoan, σήμερα γνωστό ως Hatteras.

Μετά από έρευνες προέκυψαν ισχυρισμοί ότι οι άποικοι είχαν σφαγεί από τη φυλή Powhatan, αλλά δεν υπάρχουν αρχαιολογικές ενδείξεις για αυτό και μια πρόσφατη επανεξέταση των πρωτογενών πηγών δείχνει ότι οποιαδήποτε σφαγή που συνέβη δεν ήταν αυτής της συγκεκριμένης ομάδας αποίκων αλλά μάλλον μιας ομάδα αποίκων που είχαν φτάσει νωρίτερα. Οι θεωρίες με την μεγαλύτερη βάση περιλαμβάνουν την ενοποίηση μεταξύ των αποίκων και των Croatoan ή άλλων τοπικών φυλών, αλλά μέχρι στιγμής, κανένα στοιχείο DNA δεν έχει εντοπίσει τυχόν απογόνους της αποικίας. Οι επιστήμονες δεν μπορούν ούτε σήμερα να εξηγήσουν αυτό το μυστήριο. 

Τα γράμματα του Circleville

Το 1976, οι κάτοικοι του Circleville του Οχάιο άρχισαν να λαμβάνουν αλληλογραφία μίσους, η οποία έκτοτε προκάλεσε όλεθρο. Οι επιστολές, που έχουν την ταχυδρομική σφραγίδα του Columbus, ήταν επεμβατικές και κατηγορηματικές, υπογραμμίζοντας μια υποτιθέμενη σχέση μεταξύ της οδηγού σχολικού λεωφορείου Mary Gillespie και της σχολικής αρχής. Ένα γράμμα που απευθυνόταν στον σύζυγο της Mary, τον Ron, απειλούσε τη ζωή του αν δεν σταματούσε τον παράνομο αυτό δεσμό. Το 1977 ο σύζυγος σκοτώθηκε σε μία ύποπτη συντριβή ενός αυτοκινήτου, στην οποία έπεσαν και πυροβολισμοί. Όταν ο Σερίφης έβγαλε την απόφαση πως ο θάνατος ήταν ατύχημα, οι κάτοικοι άρχισαν να λαμβάνουν επιστολές που κατηγορούσαν τον Σερίφη για συγκάλυψη. Οι επιστολές συνεχίστηκαν καθ 'όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, και ακόμη και αφού ο σύζυγος της αδερφής του Ron, Paul Freshour, καταδικάστηκε για τη σύνταξη των επιστολών και την απόπειρα δολοφονίας της Mary με όπλο.

Ακόμα και με τον Freshour στη φυλακή, τα γράμματα συνεχίστηκαν. Έλαβε ακόμη και ο ίδιος ένα στη φυλακή. Το 1994, ο Freshour αφέθηκε ελεύθερος και διατήρησε την αθωότητά του μέχρι το θάνατό του το 2012. Η πραγματική ταυτότητα του συγγραφέα των επιστολών του Circleville παραμένει άγνωστη. Μερικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ήταν ο Freshour. Άλλοι πιστεύουν ότι ήταν η ίδια η Mary και ότι χρησιμοποίησε τα γράμματα για να διαπράξει και να καλύψει την δολοφονία του συζύγου της.

Δείτε ακόμη: Ο καλλιτέχνης που έσκαβε 10 χρόνια τη δική του σπηλιά

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr