REAL LIFE TRUE STORIES

H υπόθεση της Rocio: Όταν η Ισπανία συγκλονίστηκε από τα δικά της «Γλυκά Νερά»


The Jennettes

28 Ιουνίου 2021

H υπόθεση της Rocio: Όταν η Ισπανία συγκλονίστηκε από τα δικά της «Γλυκά Νερά»
Πρόκειται για την υπόθεση της Rocio Wanninkhof, η οποία δολοφονήθηκε πίσω στο 1999. Ήταν αγνοούμενη για τρεις εβδομάδες, μέχρι να χάσει βίαια τη ζωή της.

Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, η οποία έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, το Netflix έρχεται να μας θυμίσει την μία ιστορία που σε πολλά θυμίζει εκείνη της Caroline.

Πρόκειται για την υπόθεση της Rocio Wanninkhof, η οποία δολοφονήθηκε πίσω στο 1999. Ήταν αγνοούμενη για τρεις εβδομάδες, μέχρι να χάσει βίαια τη ζωή της.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Rocio Wanninkhof γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1979. Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 9 Οκτωβρίου του 1999, επιστρέφοντας από το σπίτι του συντρόφου της. Η απόσταση που έπρεπε να διανύσει δεν ξεπερνούσε τα 500 μέτρα. Στις 21:30 εκείνο το βράδυ, λοιπόν, ξεκίνησε με σκοπό να γυρίσει για λίγο, να αλλάξει γρήγορα ρούχα και να συναντήσει τις φίλες της. Αυτό, όμως, δεν έγινε ποτέ.

Η Rocio ζούσε με τη μητέρα της, Alicia Hornos, την αδελφή της, Rosa, και την πρώην σύντροφο της μητέρας, Maria Dolores Vasquez στην ισπανική La Cala de Mijas.

Όταν η ώρα πέρασε κι εκείνη δεν επέστρεφε, η Alicia τηλεφώνησε στην παρέα που θα συναντούσε η κόρη της. Τότε ήταν που έμαθε ότι δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. Για να ηρεμήσει, αποφάσισε να κάνει μία βόλτα. Περπατώντας γύρω από το σπίτι, βρήκε στο δρόμο το παπούτσι της κόρης της. Δίπλα του, κηλίδες αίματος. Και κατάλαβε ότι κάτι πολύ κακό είχε συμβεί.

Το άψυχο σώμα της Rocio βρέθηκε γυμνό, στις 2 Νοεμβρίου. Είχε δεχθεί εννέα μαχαιριές, ενώ ο ιατροδικαστής κατέληξε πως είχε κακοποιηθεί σωματικά. Οι Αρχές θεώρησαν, μάλιστα, ότι ο φόνος έγινε πολύ κοντά στο σπίτι κι αργότερα τη μετέφεραν.

Η αυτοψία έδειξε ότι όλα τα τραύματα προκλήθηκαν από το ίδιο όπλο, ενώ ο δράστης γνώριζε καλά την περιοχή γιατί μετέφερε πολύ γρήγορα τη σορό από το ένα σημείο στο άλλο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν στρέψει όλη την προσοχή τους στην υπόθεση. Δεν άργησε, μάλιστα, να ασχολείται κι ο διεθνής Τύπος. Τελικά, έπειτα από μεγάλη πίεση αλλά χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία, η ευθύνη για το έγκλημα αποδόθηκε στην 52χρονη Vázquez – στη δίκη, χρησιμοποιήθηκε εναντίον της η ομοφυλοφιλία της. Καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη.

Πέρασε 17 μήνες στη φυλακή, δέχθηκε ακραίες ομοφοβικές επιθέσεις. Κι όμως, δεν έφταιγε σε τίποτα.

Έπειτα από εξετάσεις του DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος , ταίριαζε με εκείνο του Βρετανού Tony Alexander King. Το γενετικό του υλικό απέδειξε ότι ήταν ο δολοφόνος δύο ατόμων στην Ισπανία, ενώ είχε βρεθεί ένοχος και σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ανατριχιαστική υπόθεση βρίσκεται στο Netflix από τις 23 Ιουvίου, σ' ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Murder by the Coast.

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr