UPDATE #NOW

Συνέβη στην Caroline και είναι αρκετό: Γιατί τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να σπάσεις τη σιωπή σου


Έλενα Κρητικού

18 Ιουνίου 2021

Συνέβη στην Caroline και είναι αρκετό: Γιατί τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να σπάσεις τη σιωπή σου
Δυστυχώς συνέβη στην Caroline... Ίσως η ανατριχιαστική πλοκή στη σύντομη ιστορία της με τον πιλότο να είχε πάρει άλλη πλοκή αν είχε προλάβει να διασωθεί, να βρει το ξενοδοχείο που έψαχνε απεγνωσμένα για να φύγει εκείνο το βράδυ, αν είχε καταφέρει να μιλήσει για τους καβγάδες τους και όλα όσα προμήνυαν τον τραγικό χαμό της.

Δυστυχώς συνέβη στην Caroline... Ίσως η ανατριχιαστική πλοκή στη σύντομη ιστορία της με τον πιλότο να είχε πάρει άλλη τροπή αν είχε προλάβει να φύγει από το σπίτι, να βρει το ξενοδοχείο που έψαχνε απεγνωσμένα εκείνο το βράδυ, ίσως αν είχε καταφέρει να μιλήσει για τους καβγάδες τους και όλα όσα προμήνυαν τον τραγικό χαμό της.

Ένας ψίθυρος, ένα βλέμμα, ένα διαφορετικό άγγιγμα γύρω από τον λαιμό σαν εκείνο που απλώθηκε γύρω της το μοιραίο βράδυ, μπορεί να είναι αρκετά σημάδια μιας φρικτής προοικονομίας, στην οποία φοβόμαστε να γίνουμε θεατές. Και χθες το βράδυ δυστυχώς, γίναμε όλοι. 

Η σιωπή πίσω από την αναζήτηση του αόρατου δράστη ήρθε η ώρα να σπάσει για να αποτρέψει τις επόμενες, προμελετημένες γυναικοκτονίες. Γιατί ένα δολοφονικό βλέμμα ίσως ξεκινάει από μια φαινομενικά αθώα συμπεριφορά, η οποία στη συνέχεια μπορεί να πάρει τον χαρακτήρα του τέλειου εγκλήματος. Τώρα ίσως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να σπάσουμε τη σιωπή, εκείνη που γιγαντώνεται κάθε βράδυ και το πρωί ξυπνά και ηχεί ακόμη πιο δυνατά μέσα μας, ουρλιάζοντας πως κάτι δεν πάει καλά. 

Μπορεί να ξεκινήσει από μια ναρκισσιστική συμπεριφορά, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια αποτρόπαια πράξη που έγινε "εν βρασμώ ψυχής", κανένας όμως από τους χαρακτηρισμούς αυτούς δεν είναι ικανός να δικαιολογήσει τη φρικαλεότητα που εκτυλίσσεται απέναντι σε μια γυναίκα που εκείνη την ώρα ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους διαφυγής. Διαβάσαμε πολλές φορές χθες πως ο θύτης έχει τα κλειδιά του σπιτιού μας, και αυτό από μόνο του, είναι μια αφοπλιστική αλήθεια. 

jenny.gr

Πολλοί όμως, ήταν εκείνοι που προσπάθησαν όπως σχεδόν κάθε φορά, να μη μιλήσουν για τον όρο της γυναικοκτονίας. Αυτό που συνέβη στην Caroline δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά και ο θύτης ήταν ο "γοητευτικός και οικονομικά ευκατάστατος" άνδρας της... Όχι, εκείνος ο άνδρας που όλοι θα μπορούσαν να υποψιαστούν ότι διέπραξε την τέλεια ληστεία για να πάρει μερικά χρήματα και να φύγει. Ήταν ο άνδρας που κάθε βράδυ ξάπλωνε στο πλάι της και την άφηνε να ονειρεύεται την τέλεια ζωή μαζί του μέχρι να τελειοποιήσει το παρολίγον αψεγάδιαστο έγκλημά του.

Ψάχνοντας χθες μετά την τραγική αποκάλυψη για ώρες στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε διάφορα άρθρα. Και ανακάλυψα πως πολλοί δολοφόνοι γυναικών φέρουν την ελκυστική ταυτότητα του χθεσινού δράστη, μόνο έτσι μπορούν να κάνουν τέλεια το έγκλημά τους. Κανείς δεν μπορεί να τους υποψιαστεί αφού ξέρουν καλά πώς να αποπροσανατολίζουν με το παρουσιαστικό και την "ιδανική" συμπεριφορά τους. Με αυτά τα όπλα άλλωστε, καταφέρνουν να κακομεταχειριστούν τη γυναίκα που τους αγάπησε.

Ο θύτης στην περίπτωση της Caroline φρόντισε από την αρχή της σχέσης τους να γίνει ο ελκυστικός εκείνος άνδρας που οργάνωσε για εκείνη τον τέλειο γάμο και που μαζί του θα μπορούσε να δημιουργήσει την τέλεια οικογένεια. Μόνο που στην ιστορία τους, υπήρχε κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό από την αρχή και αυτό ήταν η απομάκρυνσή της από όλα τα δικά της πρόσωπα που φρόντισε ο ίδιος να επιτύχει για να την έχει αποκλειστικά δική του μέχρι το τέλος. Η νοσηρότητα είχε ξεκινήσει ήδη από εκεί...

Το τέλεια οργανωμένο έγκλημα σχεδιάστηκε από έναν φαινομενικά τέλειο άνδρα που η Caroline είχε αρχίσει να βλέπει μπροστά της το τελευταίο διάστημα, σαν εφιάλτη. Δυστυχώς, η νεαρή μαμά δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια που την έπνιξαν, από τα χέρια που άφησαν να βρίσκεται νεκρή μπροστά στα μάτια του μωρού της. Για 40 ημέρες, ο θύτης κοιμόταν και ξυπνούσε, κατευθύνοντας όλη την Ελλάδα σε έναν διαρκή και ξεδιάντροπο αποπροσανατολισμό, έχοντας στην αγκαλιά του το μόλις 11 μηνών παιδί τους ακόμη και στην κηδεία της αδικοχαμένης μαμάς του. 

Η ψυχή της Caroline πήρε όμως τον δρόμο της δικαίωσης στις 37 ημέρες μετά το έγκλημα. Η λύτρωση της ψυχής της ήρθε όταν το βάζο με τα λουλούδια στο τρισάγιο της έπεσε κάτω κι έσπασε λίγες μόλις ώρες πριν την αποκάλυψη του δολοφόνου της..

Στη μνήμη της Caroline...

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση