REAL LIFE TRUE STORIES

Ο δολοφόνος της Caroline και οι αμέτρητοι followers στο Instagram: Το φαινόμενο που μας θύμισε τις groupies των serial killers


The Jennettes

18 Ιουνίου 2021

Ο δολοφόνος της Caroline και οι αμέτρητοι followers στο Instagram: Το φαινόμενο που μας θύμισε τις groupies των serial killers
Από το πρωί, στη λίστα των followers του θύτη έχουν προστεθεί τουλάχιστον άλλοι 1.000 και η διαπίστωση αυτή από μόνη της, είναι τόσο ανησυχητική όσο και η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Γλυκά Νερά. 

Αμέτρητα μηνύματα, πολλαπλές αντιδράσεις κάτω από τη φωτογραφία γάμου της Caroline με τον δολοφόνο της κι ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός από followers στον προσωπικό λογαριασμό του τελευταίου στο Instagram. Πώς εξηγείται αλήθεια, ένα τέτοιο φαινόμενο;  

Ο δολοφόνος της Caroline μετά την απολογία του απέκτησε περισσότερους ακολούθους στο Instagram, σε σχέση με χθες. Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι η απότομη αυτή αύξηση σχετίζεται με το "καλό" προφίλ πίσω από το οποίο κρυβόταν για 37 ημέρες, το προσωπείο του έδωσε θέση στο αληθινό του πρόσωπο και ίσως ο κόσμος θέλησε να εξετάσει προσεκτικότερα το χρονικό της υποκρισίας, σχολιάζοντας την κτηνωδία που προκάλεσε κάτω από κάθε "συναισθηματικό" post. 

Αν παρατηρήσατε από το πρωί της Παρασκευής, στη λίστα των followers του θύτη έχουν προστεθεί τουλάχιστον άλλοι 1.000 και η διαπίστωση αυτή από μόνη της, είναι τόσο ανησυχητική όσο και η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Γλυκά Νερά. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν πίσω από έναν φόνο κρύβεται ένας "γοητευτικός" δολοφόνος αν και σε αυτή την ιστορία αδυνατούμε να το πιστέψουμε. Είναι γεγονός ωστόσο, πως όταν όλος ο κόσμος στρέφεται εναντίον του δράστη, ένα μικρό κοινό αποτελούμενο συνήθως από γυναίκες γνωστές υπό τον όρο groupies πιστεύουν πως είναι οι μόνες που μπορούν να σταθούν δίπλα του εκείνη τη στιγμή και να δικαιολογήσουν την εγκληματική του πράξη, νιώθοντας ένα είδος στοργής και τρυφερότητας για τον ίδιο.

Οι groupies γίνονται μάλιστα περισσότερες όταν ο δολοφόνος τυγχάνει να έχει γοητευτικά εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως στην περίπτωση του φαινομενικά "ήρεμου και γαλήνιου" Jeffrey Dahmer, ο οποίος θεωρείται ο πιο διάσημος serial killer της Αμερικής.

Ο όρος των groupies εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1895, έχει κατά καιρούς χαρακτηρίσει πολλές γυναίκες που θεωρούν τις δολοφονικές τάσεις ως σημείο γοητείας επάνω σε έναν άνδρα

Το φαινόμενο των groupies των δολοφόνων που έμειναν στην ιστορία για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1895 στη δίκη ενός από τους πρώτους καταγεγραμμένους σειριακούς δολοφόνους των ΗΠΑ, του φοιτητή ιατρικής, Theodore Durrant. Ο γνωστός "Δαίμονας του Belfry" κατηγορούνταν για τον βιασμό και τον στραγγαλισμό δύο νεαρών γυναικών στο Σαν Φρανσίσκο. Κατά τη διάρκεια της δίκης, γυναίκες όλων των ηλικιακών ομάδων είχαν συγκεντρωθεί για να δουν από κοντά τον γοητευτικό δολοφόνο που εκτελέστηκε λίγα χρόνια αργότερα.  

Ορισμένες απόψεις ειδικών υποστηρίζουν ότι μια γυναίκα που έλκεται από έναν κατά συρροή δολοφόνο, τον βλέπει ως μικρό παιδί που έχει ανάγκη από τη μητρική της αγάπη. Δεν είναι σπάνια λοιπόν η δημιουργία ενός συναισθηματικού δεσμού που στηρίζεται σε βάσεις που προέρχονται από την ανάγκη για φροντίδα και προστασία. Κάποιες άλλες γυναίκες υποστηρίζεται ότι θέλουν λίγο δράμα στη ζωή τους γι΄αυτό συμπάσχουν με τον δολοφόνο. 

Πολλοί από τους δράστες θεωρείται ότι έλκουν κάποιες από τις γυναίκες που τους παρακολουθούν, καθώς έχουν τη δύναμη να τις χειραγωγούν όπως ακριβώς τα θύματά τους. Δεν είναι σπάνιες επίσης οι περιπτώσεις όπου γυναίκες προσπαθούν να φανούν ηρωίδες στα μάτια αυτών των ανδρών, αλλάζοντας την ταυτότητά τους και αναδεικνύοντας τις καλές τους πλευρές. Αυτές οι γυναίκες θεωρούν πως παρά τα ειδεχθή τους εγκλήματα, οι δράστες δεν πρόκειται να βλάψουν τις ίδιες με αποτέλεσμα να φτάνουν συχνά στο σημείο να δικαιολογούν τις πράξεις τους. 

Στην περίπτωση του θύτη της Caroline οι αυξημένοι followers αντανακλούν τη μεγάλη ανάγκη της κοινωνίας ο ίδιος να τιμωρηθεί όπως του αξίζει. Αυτή ήταν και η δική του πρώτη δήλωση άλλωστε, μετά τη σκληρή απολογία...

Δείτε ακόμη: