REAL LIFE TRUE STORIES

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού και τη γιορτάζουμε με τα πιο εμβληματικά φιλιά του κινηματογράφου


Εύα Κονδύλη

6 Ιουλίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού και τη γιορτάζουμε με τα πιο εμβληματικά φιλιά του κινηματογράφου
Πόσες είναι οι φορές που παρακολουθούμε μια ταινία και εμπεριέχει ένα φιλί, το οποίο είναι τόσο όμορφο και ρομαντικό, που πιάνουμε τον εαυτό μας να ονειροπολεί και να «απεχθάνεται την πρωταγωνίστρια που δεν είμαστε στη θέση της;

Πόσες είναι οι φορές που παρακολουθούμε μια ταινία και εμπεριέχει ένα φιλί, το οποίο είναι τόσο όμορφο και ρομαντικό, που πιάνουμε τον εαυτό μας να ονειροπολεί και να «απεχθάνεται» την πρωταγωνίστρια γιατί δεν είμαστε στη θέση της;

Ίσως μας κάνει να έχουμε λανθασμένες απόψεις και προσδοκίες σε σχέση με την πραγματικότητα, όμως δεν παύει να είναι μια στιγμή που μπορεί να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη ταινία. Εξάλλου, πολλές είναι αυτές που είναι γνωστές μόνο και μόνο από μια συγκεκριμένη στιγμή φιλιού μεταξύ των πρωταγωνιστών. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές!

1. The Notebook

Το περιμένατε, σωστά; Ίσως από τα πιο iconic φιλιά μεταξύ δύο ανθρώπων στην ιστορία του κινηματογράφου. Η Rachel McAdams και ο Ryan Gosling έχουν καταφέρει να «αιχμαλωτίσουν» χρόνια αγανάκτησης, απωθημένου και αγάπης σε αυτή την σκηνή και σε αυτό το φιλί, που έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο ρομαντικά που υπήρξαν ποτέ σε ταινία!

2. Titanic

Οι καρδιές μας θα συνεχίσουν να χτυπάνε για τον Jack και την Rose, όσα χρόνια κι αν περάσουν! Η απίστευτη χημεία μεταξύ του Leonardo di Caprio και της Kate Winslet είναι αρκετή για να δώσουν σε αυτό το ντροπαλό, διστακτικό, αλλά πολύ ρομαντικό φιλί στην άκρη του κρουαζιερόπλοιου, «ζωή» και να το κάνει iconic!

3. Pride and Prejudice

Ο κύριος Darcy αποτελεί ίσως έναν από τους πιο ιδιαίτερους και ρομαντικούς (με τον δικό του τρόπο!) ανδρικούς χαρακτήρες στην ιστορία τόσο του κινηματογράφου, αλλά και της λογοτεχνίας. Η διασκευή του 2007, έδειξε την αργή «φλόγα» που σιγοκαίει ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, από το πρώτο άγγιγμα των χεριών, μέχρι την τελευταία σκηνή που είναι και το διάσημο φιλί τους. Ο κύριος Darcy την φιλάει στο μέτωπο, στα μάγουλα, στη μύτη και τελικά, στο στόμα, αποκαλώντας την «Κυρία Dracy».

4. Spider-Man

Το φιλί που άλλαξε για πάντα τα φιλιά στις ταινίες, κράτησε τον πήχη τόσο ψηλά που οι ταινίες υπερηρώων έγιναν πιο ρομαντικές. Ένας μασκοφόρος Peter Parker (Tobey Maguire) σώζει την κοπέλα που έχει ερωτευτεί, Mary Jane (Kirsten Dunst), από μια ληστεία στο κέντρο της πόλης. Θέλοντας να τον ευχαριστήσει για τη διάσωσή της, αφαιρεί τη μάσκα του αρκετά για να προστατεύσει την ταυτότητά του, και του δίνει ένα φιλί.

5. Gone With The Wind

Δεν θα μπορούσε να λείπει αυτό το φιλί από την λίστα! «Πρέπει να φιληθείς», είπε ο Clark Gable, ως Rhett Butler, στην Scarlett O'Hara της Vivien Leigh, σε αυτό το έπος του 1939. «Πρέπει να φιληθείς, και μάλιστα συχνά. Και από κάποιον που ξέρει πώς», της λέει αποδεικνύοντας ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά.

6. My Girl

Όταν μιλάμε για το πιο γλυκό φιλί στην ιστορία του κινηματογράφου, αυτό είναι! Οι δύο κολλητοί φίλοι, ο Thomas (Macaulay Culkin) και η Vada (Anna Chlumsky) μοιράζονται αυτό το γρήγορο φιλί, αφού είχε προηγηθεί «προπόνηση» στα χέρια. Ίσως μια από τις πιο τρυφερές και γλυκόπικρες ταινίες που υπήρξαν ποτέ!

7. From Here To Eternity

Και κλείνουμε αυτήν την λίστα με ένα άλλο iconic φιλί του κινηματογράφου, το οποίο μας βάζει και σε καλοκαιρινό mood! Αυτή η σκηνή πάνω στην παραλία θεωρήθηκε αρκετά ριψοκίνδυνη για το «αθώο» 1953. Αυτό που μένει όμως είναι ανεξίτηλο. Η Deborah Kerr, παίζοντας μια δυσαρεστημένη γυναίκα στρατιώτη, λέει στον εραστή της (Burt Lancaster), «Ποτέ δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να είναι έτσι. Κανείς δεν με φίλησε ποτέ με τον τρόπο που το κάνεις». 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Imdb

Δείτε ακόμη: 20 ταινίες που κάθε γυναίκα θα πρέπει να δει

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr