REAL LIFE TRUE STORIES

Αυτό είναι το ποτό που έκαναν διάσημο οι Rolling Stones


The Jennettes

15 Ιουλίου 2021

Αυτό είναι το ποτό που έκαναν διάσημο οι Rolling Stones
Οι Rolling Stones είναι μία από τις πιο σημαντικές ροκ μπάντες όλων των εποχών και η επιρροή τους εκτείνεται πέρα από τη μουσική, σε πολλούς άλλους τομείς της pop κουλτούρας, όπως για παράδειγμα, στην ονομασία ενός ποτού!

Οι Rolling Stones είναι μία από τις πιο σημαντικές ροκ μπάντες όλων των εποχών και η επιρροή τους εκτείνεται πέρα από τη μουσική, σε πολλούς άλλους τομείς της pop κουλτούρας, όπως για παράδειγμα, στην ονομασία ενός ποτού!

Τον Ιούνιο του 1972, οι Rolling Stones μόλις είχαν ξεκινήσει την αμερικανική περιοδεία τους, προωθώντας το άλμπουμ «Exile on Main Street» και ξεκίνησαν με μια σειρά από παραστάσεις στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Για να βοηθήσει το συγκρότημα να χαλαρώσει, ο διοργανωτής συναυλιών Bill Graham ενοικίασε το εστιατόριο Trident στο Sausalito για ένα ιδιωτικό πάρτι λίγο πριν από την παράσταση του Σαν Φρανσίσκο. 

Ένας μπάρμαν με το όνομα Bobby Lozoff δούλευε εκεί και καθώς το μπαρ είχε αποχυμωτή, πειραματιζόταν με την παρασκευή κοκτέιλ, χρησιμοποιώντας φρέσκους χυμούς. Όταν ο Mick Jagger πλησίασε τον Lozoff και ζήτησε μια margarita, ο Lozoff ρώτησε αν θα ήθελε να δοκιμάσει κάτι, με το οποίο πειραματιζόταν εκείνη την εποχή.

jenny.gr
@SplashNews

Ο Lozoff ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τα κοκτέιλ τεκίλα, επειδή η περιοχή είχε γίνει δημοφιλής ως ενδιάμεσος σταθμός για τους ανθρώπους που έκαναν διακίνηση ναρκωτικών από το Μεξικό στο Σαν Φρανσίσκο, οπότε η πόλη ήταν ξαφνικά γεμάτη από ανθρώπους που έπιναν τεκίλα.

Το Tequila Sunrise ονομάστηκε στην πραγματικότητα από έναν μπάρμαν του 1930 στο Arizona Biltmore Hotel και είναι η αντιγραφή του Singapore Sling, μόνο που είναι φτιαγμένο με τεκίλα αντί για τζιν. 

Ο Lozoff προσέφερε στον Jagger το ποτό, το οποίο αποτελείται από τεκίλα, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, σόδα και γρεναδίνη, ένα κόκκινο σιρόπι παραδοσιακά φτιαγμένο από ρόδια που βυθίζεται στο κάτω μέρος του ποτηριού, δίνοντας στο ποτό το χαρακτηριστικό του χρώμα που θυμίζει την ανατολή του ηλίου. Και ο frontman του συγκροτήματος το λάτρεψε! Από τότε όλα τα μέλη δεν σταμάτησαν να το πίνουν.

Μάλιστα, τα συστατικά του Tequila Sunrise έγιναν απαιτήσεις για τα πούλμαν του συγκροτήματος και σερβίρονταν στα καμαρίνια τους πριν από κάθε παράσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες «θα ήταν πολύ περίεργο να βλέπεις τον Keith Richards σε κορυφαία φόρμα χωρίς την παρέα μιας καλής τεκίλα», ενώ στην αυτοβιογραφία του το 2010 αναφέρθηκε στην περιοδεία του 1972 ως «περιοδεία κοκαΐνης και Tequila Sunrise».

Μόλις μαθεύτηκε ότι το ποτό αυτό ήταν αγαπημένο των Rolling Stones, φυσικά, «απογειώθηκε» στις Ηνωμένες Πολιτείες και φιλοξενήθηκε σε αφίσες, φωτογραφίες, και φυσικά η συνταγή του ποτού ήταν παντού, ενώ όλοι ήθελαν απεγνωσμένα να δοκιμάσουν το ποτό «που ενθουσίασε τους Rolling Stones».

jenny.gr
@SplashNews

Ενώ το Tequila Sunrise μπορεί να έχει μείνει εκτός μόδας από τις μέρες της δόξας στη δεκαετία του 1970, το γλυκό, φρουτώδες ποτό ενδέχεται να κάνει comeback σύντομα. 

Όπως αναφέρθηκε στο Ultimate Classic Rock, ο Jose Cuervo δημιούργησε ένα αναμνηστικό μπουκάλι τεκίλα Rolling Stones και έκανε ένα διαφημιστικό, αποδίδοντας φόρο τιμής στην «περιοδεία που έγινε θρύλος και στο ποτό που την τροφοδότησε».

Δείτε ακόμη: 15 σπάνιες vintage φωτογραφίες διασήμων στη Βενετία

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr