REAL LIFE TRUE STORIES

Oksana Chusovitina: Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια ενόργανης που έσπασε ρεκόρ συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες


The Jennettes

26 Ιουλίου 2021

Oksana Chusovitina: Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια ενόργανης που έσπασε ρεκόρ συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένας αγώνας ενόργανης αρκεί για να αναρωτηθούμε πώς μπορεί το ανθρώπινο σώμα να καταφέρει τόσο δύσκολες ασκήσεις. Βλέποντας την 46χρονη Oksana Chusovitina, όμως, να μεγαλουργεί και να παλεύει για μία θέση στον τελικό του Τόκιο, καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχουν όρια. Έγινε η γηραιότερη αθλήτρια όλων των εποχών που συμμετέχει σε Ολυμπιακή διοργάνωση και είναι η όγδοη φορά που εκπροσωπεί τη χώρα της.

Η Chusovitina είναι από το Ουζμπεκιστάν και έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε στους προκριματικούς. Με σκορ 14.166, δεν κατάφερε να περάσει στην οχτάδα. Κοίταξε, όμως, το κοινό με ένα βλέμμα γεμάτο ευγνωμοσύνη, σχημάτισε μία καρδιά με τα χέρια της και χαμογέλασε.

Μπορεί να μην τη δούμε στον τελικό, αλλά είναι αδύνατο να αγνοήσουμε το επίτευγμά της. Έγραψε ιστορία, ξεπέρασε πολύ νεότερές της και κέρδισε το σεβασμό όλων.

Το Twitter, φυσικά, στάθηκε στο πλευρό της. Άλλοι ανάρτησαν την προσπάθειά της, άλλοι μόνο φωτογραφίες της – όλοι, της έδωσαν συγχαρητήρια.

Η καριέρα της ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια. Αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς για πρώτη φορά το 1992, στη Βαρκελώνη – πέντε χρόνια πριν γεννηθεί η κορυφαία Simone Biles – εκπροσωπώντας τη Σοβιετική Ένωση. Έπειτα, φόρεσε τα χρώματα της Γερμανίας και του Ουζμπεκιστάν. 

Έκανε ένα μικρό διάλειμμα από τον αθλητισμό προς το τέλος της δεκαετίας του ’90. Όταν, όμως, ο γιος της διαγνώστηκε με λευχαιμία, το 2002, επέστρεψε δυναμικά προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα για τη θεραπεία του.

Η Oksana Chusovita αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. «Ο γιος μου είναι 22 ετών και θέλω να περάσω χρόνο μαζί του», είπε μετά το τέλος των προκριματικών στην Guardian. «Θέλω να είμαι σύζυγος και μητέρα».

 

πηγή φωτογραφίας: Instagram

 

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr