REAL LIFE TRUE STORIES

Ποιος και γιατί γέμισε την Time's Square με σατιρικά μηνύματα για την κλιματική αλλαγή;


Στεφανία Παπαδημητρίου

22 Οκτωβρίου 2021

Ποιος και γιατί γέμισε την Time's Square με σατιρικά μηνύματα για την κλιματική αλλαγή;

Ποια κλιματική αλλαγή; Ο καιρός αλλάζει πάντα. Είναι όλα ένα κόλπο για να κερδίζουν χρήματα οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. 

Σίγουρα έχετε ακούσει τα παραπάνω – κι όχι μόνο μία φορά. Στην Time’s Square, πάντως, επί 10 λεπτά, προβάλλονταν σατιρικά μηνύματα που κατέκριναν την κυβέρνηση της Αυστραλίας για την παντελή της αδιαφορία απέναντι στο ζήτημα. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει.

Ήταν ιδέα του Dan Ilic, ενός κωμικού που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το χιούμορ του και να ξεκινήσει μία καμπάνια «προκειμένου να γελοιοποιήσουμε τα κόμματα που υποστηρίζουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων» και συμμετέχουν στις εκλογές. Με τη βοήθεια καλλιτεχνών, μάλιστα, συγκέντρωσε 140 χιλιάδες δολάρια

«Αυτοί οι άνθρωποι αποφάσισαν ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον Covid, ήταν η δημιουργία αγωγού πετρελαίου», είπε στον Guardian.  «Αυτή ήταν η στιγμή που είπα “Μισό λεπτό, μήπως αυτή η κυβέρνηση δε δίνει μία για εμάς;” Οι Αυστραλοί θέλουμε να είμαστε περήφανοι για τη θέση  μας στον κόσμο και αυτή η κυβέρνηση δε μας δίνει κανέναν λόγο».

Απώτερος σκοπός της καμπάνιας, ήταν να αγοράσει χώρο σε ένα billboard στη Γλασκώβη, με αφορμή το διεθνές συνέδριο Cop26, «ώστε να πω αυτό που σκέφτονται όλοι» για τα ανύπαρκτα μέτρα της χώρας για την περιβαλλοντική κρίση. 

«Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε αυτό που συμβαίνει και αυτό κάνω. Εγώ, φτιάχνω αστεία. Αυτή είναι η δύναμή μου. Οι άλλοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους δυνάμεις, με τον τρόπο τους», δήλωσε.

jenny.gr