REAL LIFE TRUE STORIES

El Vaquita: Ο σκύλος επαναστάτης της Χιλής και η ψεύτικη διαδήλωση που του έσωσε τη ζωή


Κλέλια Φατούρου

5 Ιανουαρίου 2022

El Vaquita: Ο σκύλος επαναστάτης της Χιλής και η ψεύτικη διαδήλωση που του έσωσε τη ζωή
Instgram/workingclasshistory
Η συγκινητική ιστορία του σκύλου, που σώθηκε από μία ψεύτικη διαδήλωση

Ο El Vaquita, δηλαδή "το μοσχαράκι", είναι ο επαναστάτης σκύλος της Χιλής, κάτι σαν τον δικό μας Λουκάνικο. Ένας τετράποδος αδέσποτος ήρωας που ζει στον δρόμο και συμμετέχει σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.

Η ιστορία του έγινε γνωστή πριν 2 χρόνια, περίπου τέτοια μέρα, για έναν πολύ συγκινητικό λόγο. Ο El Vaquita δέχτηκε τα πυρά αστυνομικών και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης διαδήλωσης στην περιοχή Antofagasta, αλλά δεν μπορούσαν να τον πιάσουν και σίγουρα δεν ήθελε να υιοθετηθεί. Ωστόσο, ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Μέχρι που οι κάτοικοι είχαν μία πολύ έξυπνη ιδέα για να μπορέσουν να τον πλησιάσουν και να τον πάνε στον κτηνίατρο. Οργάνωσαν μία ψεύτικη διαδήλωση, για να έρθει από μόνος του, ως αυθεντικός επαναστάτης, και να κάνουν πορεία μέχρι το κτηνιατρείο ώστε ο γιατρός να του φροντίσει τις πληγές. Και αυτό ακριβώς έγινε.

Ο El Vaquita ήταν ήδη διάσημος, αφού το 2019 ψηφίστηκε ως προσωπικότητα της χρονιάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στην τοπική εφημερίδα El Diario, κερδίζοντας όλους τους ανθρώπους συνυποψηφίους του. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί διάσημοι αδέσποτοι σκύλοι, αλλά η ιστορία του El Vaquita αποδεικνύει ότι τελικά υπάρχει αλληλεγγύη από τους ανθρώπους.