REAL LIFE TRUE STORIES

"And you f**king die": Άνδρες φαντασιώνονται να σκοτώνουν γυναίκες στο πιο επικίνδυνο Tiktok trend


JTeam

23 Μαρτίου 2022

"And you f**king die": Άνδρες φαντασιώνονται να σκοτώνουν γυναίκες στο πιο επικίνδυνο Tiktok trend
Πρόκειται για μία από τις πιο καταστροφικές τάσεις που δείχνει νεαρούς άνδρες να περιγράφουν τους τρόπους που θα ήθελαν να σκοτώσουν τη γυναίκα που έχουν δίπλα τους, τελειώνοντας το video τους με τη φράση "and you f**king die".

Σε μια εποχή που οι γυναικοκτονίες έχουν γίνει συνώνυμο της καθημερινότητας, στο Tiktok αναδύεται ένα από τα πιο τοξικά και επικίνδυνα trends, στο οποίο άνδρες σκηνοθετούν στο μυαλό τους με φανταστικούς διαλόγους δολοφονίες γυναικών.

Tα βίντεο ξεκινούν με τη λέξη «φαντάσου» και στη συνέχεια περιγράφουν με ένα σενάριο και με μια τρομακτική υπόθεση- επίθεση ποιο θα είναι το τέλος του θύματος. Οι περισσότεροι από τους εν δυνάμει δράστες έχουν εκατομμύρια followers και εμφανίζονται χαλαροί και με χαμόγελο στην κάμερα ενώ μπροστά στην οθόνη εμφανίζεται το κείμενο με τις λεπτομέρειες του φόνου που συνοδεύεται συνήθως με μουσική υπόκρουση.

Πολλά βίντεο έχουν συγκεντρώσει πάνω από μισό εκατομμύριο likes, αποδεικνύοντας πως ο μισογυνισμός καλά κρατεί ανάμεσά μας. Σύμφωνα με τη reporter Emily Lefroy, πολλά βίντεο έχουν κατέβει από το Tiktok παρόλο που η συχνότητα με την οποία ανεβαίνουν, είναι σε καθημερινή βάση.

Τα βίντεο περιγράφουν το τέλος πολλών γυναικών ενώ σε ένα από τα πολλά σενάρια θανάτου, το θύμα «χάνει τη ζωή του στη μέση του ωκεανού, στον οποίο θα την έχει ρίξει ο σύντροφός της σε κάποιο ραντεβού τους κοντά στη θάλασσα». Στη συνέχεια, ο ίδιος θα την τοποθετούσε σε σακούλα σκουπιδιών και θα έκανε τη σκηνή να μοιάζει με ατύχημα.

Κάπως έτσι κάθε σκηνοθετική πράξη θανάτου οδηγεί στο τέλος της ζωής της μία ακόμη γυναίκα, προκαλώντας αποτροπιασμό και ακόμη περισσότερο φόβο για το μέλλον.

TAGS