REAL LIFE WHO

Η Κάρμεν Ρουγγέρη στο Jenny.gr


15 Φεβρουαρίου 2013

"Έχει έρθει 6χρονο μετά το τέλος της παράσταση και μου είπε "με κάνατε ευτυχισμένο"!

Από τον Γιώργο Πράτανο.

Ακούραστη υπηρέτρια της Τέχνης, φανατική οπαδός των… παιδικών ψυχών, λάτρης του ρομαντισμού… Η Κάρμεν Ρουγγέρη είναι από εκείνες τις υπάρξεις που θαρρείς πως ήρθαν στον κόσμο για να τον κάνουν πιο τρυφερό και αθώο. Έχοντας καταγράψει αμέτρητα χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι, δημιουργεί το 1993 την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου όπου γράφει και σκηνοθετεί παραστάσεις και μετά από συνεχόμενες επιτυχίες και αποθεωτικές κριτικές ακολουθεί η δημιουργία της Παιδικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από τότε, φροντίζει πάντα για τη… διάπλαση των μικρών παιδιών.

Πώς αποφάσισε όμως να ασχοληθεί με ένα τόσο δύσκολο κοινό, όπως είναι αυτό των παιδιών; "Όταν η κόρη μου ήταν 10 ετών και ο γιος μου 4, αποφάσισα να μαζέψω γειτονόπουλα και να φτιάξω μια θεατρική ομάδα, για να περνάμε καλά τα σαββατοκύριακα", θυμάται η μεγάλη πρωταγωνίστρια, μιλώντας στο jenny.gr. "Η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισα όλα τα παιδιά έφεραν επιτυχίες. Οι επιτυχίες αυτής της ομάδας με οδήγησαν στην δημιουργία των παιδικών σκηνών του Εθνικού Θεάτρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κάπως έτσι ξεκίνησα, στη συνέχεια ήρθαν όλα μόνα τους", δηλώνει υπερήφανα!

Η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει γευτεί την τηλεοπτική επιτυχία, το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα, την αναγνώριση του σπουδαίου της ταλέντου. Το παιδικό θέατρο είναι για αυτήν μια άλλη υπόθεση, πιο βαθιά, πιο "μαγική". "Έχει έρθει μετά το τέλος μιας παράστασης ένα 6χρονο αγόρι και μου είπε: "Με κάνατε… ευτυχισμένο"! Και δεν είναι μόνο αυτό. Χρειάζομαι βιβλίο ολόκληρο για να περιγράψω αυτό που παίρνω και αυτό που δίνω στα χιλιοαγαπημένα μου παιδιά… Και φυσικά πρέπει να πηγαίνουν στο θέατρο τα παιδιά. Το θέατρο πρέπει να είναι πηγή γνώσης για αυτά", σημειώνει συγκινημένη.

Θεωρεί κάθε παιδί μοναδικό και για το λόγο αυτό θεωρεί πως για την ανατροφή των παιδιών "χρειάζεται πάνω από όλα αγάπη… Μετά επαγρύπνηση και διάλογος, όχι υπερπροστασία. Και θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ένα παιδί δεν είναι παιχνίδι! Πρέπει να προσέχουμε τα παραδείγματα που δίνουμε εμείς οι μεγάλοι. Να μην ξεχνάμε ποτέ αυτό που λέει ο Αίσωπος: «Ένα παιδί κάνει ό,τι βλέπει"!

Η ίδια δηλώνει αισιόδοξη, παρ' όλη την οικονομική ανέχεια που επικρατεί στη χώρα. Τελειώνοντας την κουβέντα μας, ζητάμε από την Κάρμεν Ρουγγέρη μια συμβουλή για τα νέους… "Να ασχοληθούν με κάτι που να αγαπούν .Να παλέψουν να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια βρεθούν μπροστά τους. Να επιμένουν. Τίποτα δεν μας χαρίζεται στη ζωή!"