REAL LIFE WHO

Ο Γιάννης Μπέζος στο Jenny.gr


20 Φεβρουαρίου 2013

Μέσα στο ζοφερό κλίμα των ημερών που ζούμε προέκυψε και το θέμα της ενδοσχολικής βίας.

Είναι ένας από τους καλύτερους έλληνες ηθοποιούς της γενιάς του με πλούσιο βιογραφικό στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Μετράει άπειρες συνεργασίες με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του και έχει χρεωθεί πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες σειρών που ο ίδιος όχι μόνο πρωταγωνιστεί αλλά και έχει γράψει το σενάριο. Είναι παντρεμένος με την επίσης ταλαντούχα ηθοποιό Ναταλία Τσαλίκη κι έχουν μία κόρη, την Ηρώ.

Ο ταλαντούχος Γιάννης Μπέζος έχει κερδίσει το θαυμασμό αλλά και την εκτίμηση του κοινού, το οποίο τον ακολουθεί και τον στηρίζει δείχνοντάς του εμπιστοσύνη σε ότι κι αν κάνει. Φέτος, ο Γιάννης Μπέζος συνεργάζεται για πρώτη φορά με την κόρη του Ηρώ, η οποίο ακολουθεί τα επαγγελματικά βήματα των γονιών της. Οι δυο τους συμπρωταγωνιστούν στην παράσταση “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη – αίθουσα “Κάρολος Κουν”.

Ο Γιάννης Μπέζος μιλά  στο Jenny.gr για το κλίμα της εποχής και την ενδοσχολική βία που αυτό τροφοδοτεί:

"Για να είμαστε ακριβείς δεν γεννήθηκε τώρα αλλά τώρα μας απασχολεί σοβαρά διότι αρχίζουμε και βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη οι ΜΕΓΑΛΟΙ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια της τεράστιας ευδαιμονίας και ευτυχίας που ζήσαμε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες τις ξεπερνούσαμε στα ψιλά και με την συνήθη επιπολαιότητα που μας χαρακτηρίζει με τη φράση κλισέ "παιδιά είναι".

Τα παιδιά όσο παιδιά και να είναι παίρνουν από τους μεγαλύτερους και πρωτίστως από τους γονείς τους όχι αυτά που τους δείχνουν αλλά αυτά που τους κρύβουν. Η ανακολουθία λόγων και πράξεων των ΜΕΓΑΛΩΝ και η πληθώρα συμβουλών για το καλό τους οδηγεί τους νέους της εφηβείας σε αδιέξοδο. Η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας -με την ευρεία έννοια- είναι βούτυρο στο ψωμί της παραβατικότητας και των ενθουσιωδών οπαδών της που είναι πολύ της μόδας τελευταία και βέβαια καταλήγουν οι νέοι να συνηθίζουν στη βία, στην επίδειξη της δύναμης που βοηθιέται από την μαζικότητα των εκδηλώσεων και τελικά στο να κρύβουν την προσωπικότητά τους διότι φοβούνται την αξιολόγηση όπως και τόσοι άλλοι στην χώρα μας. Ας σοβαρευτούμε. Ας σταματήσουμε οι μεγαλύτεροι να παριστάνουμε τους ριζοσπάστες εκ του ασφαλούς λακίζοντας από δω κι από κει. Ας μην μένουμε πεισματικά σε δήθεν μεγάλες αξίες του παρελθόντος. Ας κοιτάξουμε το μέλλον με θάρρος. Οι νεώτεροι θα ακολουθήσουν. Όχι τα συνθήματά μας αλλά τη σκέψη μας. Αρκεί να έχει κάτι να πει."

Η θεατρική παράσταση "Αντιγόνη" του Σοφοκλή παίζεται στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη - Αίθουσα «Κάρολος Κουν» Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου, Εξάρχεια Τηλ.: 2108253489