REAL LIFE WHO

H ευγενική φυσιογνωμία της Μόδας


28 Αυγούστου 2013

Ο Μιχάλης Ασλάνης ήταν ο σχεδιαστής που έδωσε λάμψη στην ελληνική μόδα.

Μετρώντας χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της μόδας κι όχι μόνο, ο Μιχάλης Ασλάνης έφυγε σήμερα από τη ζωή. Στη μνήμη όλων θα είναι πάντα χαμογελαστός και καλοσυνάτος, έτσι ακριβώς όπως τον έχουμε γνωρίσει.

Με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, γεννημένος στη Χαλκίδα, ο Μιχάλης Ασλάνης, υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος επαγγελματίας. Με αξιόλογες σπουδές και δασκάλους στη σχολή Βακαλό, από όπου αποφοίτησε ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο της μόδας αρχικά και μετέπειτα σε αρκετούς παραπλήσιους χώρους, όπως αυτός του επίπλου και της διακόσμησης. Φυσικά το ταλέντο του δεν περιορίστηκε μόνο στη γυναικεία υψηλή ραπτική και στα νυφικά. Προχώρησε και σε σχεδιασμό αντρικών και παιδικών συλλογών, λευκών ειδών κι άλλα.

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια που αποτύπωνε το ταλέντο και τη φαντασία του στο χαρτί τα ελληνικά περιοδικά μόδας γέμιζαν τα εξώφυλλα και τις σελίδες τους με τις μοναδικές δημιουργίες του. Οι επιδείξεις του, ατομικές ή ομαδικές- είναι πολυάριθμες, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες αξιόλογες πρωτεύουσες της μόδας, όπως είναι το Μιλάνο και το Παρίσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Ασλάνης είναι ο σχεδιαστής των στολών που φορούν οι υπάλληλοι στο αεροδρόμια Ελ. Βενιζέλος και στο Αττικό Μετρό.

[gallery-232994] Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.