REAL LIFE WHO

Ο Τιτανικός συγκινεί ακόμη


27 Απριλίου 2014

Μια επιστολή της Esther Hart, μιας από τις πλέον διάσημες διασωθείσες του Τιτανικού πουλήθηκε -σε δημοπρασία- για το ποσό των 144.000 ευρώ. Η επιστολή είχε γραφεί επάνω στο καράβι την ημέρα της τραγωδίας και ο πλειστηριασμός έγινε στη Μεγάλη Βρετανία.

Η επιστολή και ο φάκελός της, που είχαν αποκτηθεί πριν από περίπου είκοσι χρόνια από ένα συλλέκτη, βρίσκονταν μέχρι τότε στα χέρια της εταιρείας Henry Aldridge & Son.

«Η σημασία αυτής της επιστολής είναι μεγάλη. Απ’ ότι γνωρίζουμε, είναι η μόνη που γράφτηκε εκείνη τη μοιραία ημέρα», υπογράμμισε ο Andrew Oltrogge, αρμόδιος για τα κειμήλια του Τιτανικού στην Henry Aldridge & Son.

Γραμμένη από την Esther Hart, η οποία επέζησε του ναυαγίου, δεν ταχυδρομήθηκε ποτέ. Η Βρετανίδα επρόκειτο να τη στείλει στη μητέρα της μετά την επιστροφή του υπερωκεάνειου στο Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, τον Απρίλιο του 1912.

Η επιστολή γράφτηκε τη νύκτα της Κυριακής 14 Απριλίου 1912, λίγο πριν προσκρούσει ο Τιτανικός σ' ένα παγόβουνο. Ο σύζυγος της Esther Hart, ο Benjamin, περιλαμβάνεται στους περίπου 1.500 ανθρώπους που χάθηκαν στο ναυάγιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.