REAL LIFE WHO

Marta Tous: Η ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια των λατρεμένων κοσμημάτων TOUS στο Jenny.gr


7 Ιανουαρίου 2015

07.jpg

Η Marta Tous άφησε για λίγο τη βάση της, την Ισπανία, κι επισκέφτηκε τη χώρα μας στα πλαίσια παρουσίασης της νέας Spring/Summer 2015 TOUS συλλογής. Βρέθηκα κοντά της και προέκυψε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης! Επιτυχημένη επιχειρηματίας, παθιασμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων γεμάτη φαντασία, όρεξη για δημιουργία και δουλειά αλλά και πιστή ακόλουθος των αξιών της TOUS.   

Είναι η πρώτη σας φορά στην Ελλάδα; Συναισθήματα; Εντυπώσεις; Έχω επισκεφτεί αρκετές φορές την Ελλάδα κι είναι μία χώρα που μου αρέσει να επιστρέφω σε αυτήν. Οι άνθρωποι, ο πολιτισμός, οι γεύσεις της την καθιστούν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό μέρος.

Πώς βρίσκεται το γεγονός ότι οι Ελληνίδες αγαπούν τα TOUS κοσμήματα; Θεωρείτε ότι εναρμονίζονται με το στιλ μας; Πιστεύω πως ο βασικός λόγος είναι οι ομοιότητες μεταξύ της ελληνικής και της ισπανικής κουλτούρας. Κι οι δύο λαοί είμαι μεσογειακοί κι έχουμε παρόμοιο γούστο.

Λαμβάνοντας υπόψη πως οι σπουδές σας βασίζονται στον τομέα των κοσμημάτων, ποιο είναι το επάγγελμα των ονείρων σας; Πραγματικά απολαμβάνω τη δουλειά μου. Είναι υπέροχο να παρατηρώ ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας ενός κοσμήματος και στο τέλος να καμαρώνω τα αποτελέσματα μίας προσεγμένης δουλειάς. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να νιώθουν τόσο ικανοποιημένοι με την επαγγελματική τους ενασχόλησή και γι αυτό αναγνωρίζω το πόσο τυχερή είμαι.

Το διοικητικό κομμάτι ήταν το πρώτο βήμα στην οικογενειακή σας επιχείρηση αλλά τελικά το σχεδιαστικό τμήμα ήταν αυτό που τράβηξε το ενδιαφέρον σου.  Πώς προέκυψε η απόφαση αυτή; Η δημιουργικότητα ήταν το βασικό σου κίνητρο; Πάντα ήθελα να βρίσκομαι στο R&D (Έρευνας και Σχεδιασμού) τμήμα της επιχείρησης. Ξεκίνησα επίσημα να εργάζομαι στην εταιρία 20 χρόνια πριν ξεκινώντας από το πιο χαμηλό πόστο. Είναι πολύ σημαντικό να αντιλαμβάνεσαι καλά μία εταιρία κι όλες τις διαδικασίες της προκειμένου να γνωρίσει επιτυχία η δουλειά σου. Τώρα βρίσκομαι σε μία θέση στην οποία νιώθω οικειότητα και μπορώ να συνεισφέρω περισσότερο με τις ιδιότητές μου.

Ποια είναι η έμπνευσή σου όταν δημιουργείς; Οι επιρροές κι η έμπνευσή μου για τις νέες συλλογές πηγάζουν από πολύ διαφορετικούς «δρόμους». Η σχεδιαστική ομάδα ακολουθεί μία κατεύθυνση από τα μελλοντικά trends που θα πρωταγωνιστήσουν και στη συνέχεια μοιραζόμαστε όλες αυτές τις πληροφορίες και ξεκινάμε τη δημιουργία των νέων σχεδίων.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά; Ο χρυσός κι οι πολύτιμοι λίθοι.

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά κι οι βασικές αξίες των TOUS συλλογών; Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται; Όταν σχεδιάζουμε τις TOUS συλλογές πάντα έχουμε στο μυαλό μας μία δυναμική και μοντέρνα γυναίκα με φρέσκο και νεανικό πνεύμα που φοράει τα κοσμήματα όπως κάθε άλλο accessory στο ντύσιμό της τόσο σε ιδιαίτερες στιγμές όσο και στην καθημερινή ζωή της. Και φυσικά, έχουμε ενσωματώσει τις αξίες που μεταδίδει το αγαπητό TOUS αρκουδάκι στις δημιουργίες μας.

Μιλήστε μας για τη νέα Spring/Summer 2015 συλλογή. Ποιο είναι το κύριο θέμα της, τα υλικά και τα χρώματα που θα περιμένουμε; Είναι μία συλλογή εμπνευσμένη από τα πιο iconic χαρακτηριστικά του Μαϊάμι: φοινικόδεντρα, λευκή άμμος, παραλίες, εκθαμβωτικά χρώματα και η ζεστή αίσθηση του ήλιου. Οι αντιθέσεις γίνονται βασικό χαρακτηριστικό μέσω του συνδυασμού των υλικών και των χρωμάτων οδηγώντας σε ένα σαφές στιλ κοσμημάτων. Πρόκειται για κομμάτια που έχουν οριστεί από μία πληθωρική αισθητική με συνδυασμό χρωμάτων και σχημάτων που θυμίζουν Art Deco.

07

Οι Tous και SCPF ξεκίνησαν μια εκστρατεία κάτω από το «Tender Stories concept». Αποτελεί η τρυφερότητα σημαντική αξία για τη σύγχρονη ζωή; Πρέπει οι άνθρωποι να εκφράζουν χωρίς δισταγμό την ευαισθησία τους; Σε αυτή τη νέα καμπάνια θέλουμε να προβάλλουμε την τρυφερότητα ως οικουμενική αξία που εκτιμάται από όλους. Είναι περίεργο γιατί η τρυφερότητα είναι κάτι που όλοι έχουμε μέσα μας αλλά πολλές φορές φοβόμαστε να τη δείξουμε. Εμείς ενθαρρύνουμε όλο τον κόσμο να δείξει την ευαίσθητη και τρυφερή πλευρά του!

Ποια είναι τα μελλοντικά επαγγελματικά σας σχέδια; Το πιο άμεσο σχέδιο μου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι  στενά με ολόκληρο το R&D τμήμα, προκειμένου να δημιουργήσουμε κοσμήματα που εκπλήσσουν τους πελάτες μας και μεταδίδουν τις TOUS αξίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

[gallery-413841]