REAL LIFE WHO

Miracle Village: Που ζουν της γης οι κολασμένοι;


21 Ιανουαρίου 2015

Miracle-Village-sofia-valiente-41.jpg

Στη Φλόριντα, μακριά από οικογένειες και παιδιά, από κανονικούς και ευϋπόληπτους πολίτες ζουν 100 φαντάσματα. Έχουν αμαρτήσει, έχουν βλάψει, έχουν τιμωρηθεί και τώρα πια δεν χωράνε πουθενά. Είναι άνθρωποι που έχουν διαπράξει κάποιο σεξουαλικό έγκλημα και μετά την αποφυλάκισή τους, διαπίστωσαν πως δεν είναι επιθυμητοί από κανέναν.

Η Sofia Valiente είναι μια νεαρή φωτογράφος που ζει κοντά στο χωριό Miracle και αποφάσισε να στήσει ένα project για τον τοποθεσία που ζουν οι personae non gratae. Έτσι, όταν τους πλησίασε, την αντιμετώπισαν έκπληκτοι και επιφυλακτικοί μα αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερε να ζήσει κοντά τους περίπου 3 μήνες και να φωτογραφίσει στιγμές από την καθημερινότητα και το περιβάλλον τους. Τα κτίρια ήταν πρώην κατοικίες Ινδών αγροτών και ελάχιστοι ζουν εκεί ακόμα.

"Η μητέρα μου φοβόταν πολύ και ανησυχούσε, αναρωτιόταν γιατί θέλω να δουλέψω κοντά σε τέτοιους ανθρώπους", δηλώνει η Valiente. Ένιωσε περιέργεια αρχικά και υποχρέωση στη συνέχεια, να διηγηθεί τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων. Οι φωτογραφίες της που είναι μέρος της νέας έκθεσης που λαμβάνει χώρα στη  Daniel Blau Gallery του Λονδίνου και δίνει την αίσθηση της εγκατάλειψης και του ψυχρού προσώπου της νέμεσης στην Αμερική, ιδίως στη Φλόριντα για τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα.

Οι περισσότεροι έχουν τσιπ παρακολούθησης και είναι πλέον απίστευτα προσεκτικοί, καθώς έστω κι ένα τηλεφώνημα για το παραμικρό μπορεί να τους γυρίσει στο κελί ανεπιστρεπτί. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να ζουν σε μεγάλη απόσταση ασφαλείας από οποιοδήποτε σημείο μπορεί να κυκλοφορούν παιδιά. Ανάμεσα στους άντρες παραβάτες υπάρχει μια και μοναδική γυναίκα, η Rose που καταδικάστηκε για τον βιασμό του γιο της. 

[gallery-417350]