REAL LIFE WHO

Γιατί οι άντρες φόρεσαν mini φούστες & μάλιστα στη Τουρκία;


22 Φεβρουαρίου 2015

Εκατοντάδες άντρες βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης φορώντας mini φούστες. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος και αξίζει το παγκόσμιο χειροκρότημα μας καθώς διαδήλωναν ενάντια στη βία σε βάρος των γυναικών.

Με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας, Εζγκετσάν Ασλάν, που ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, όταν προσπάθησε να ξεφύγει από έναν άνδρα που αποπειράθηκε να τη βιάσει, οι Τούρκοι ακτιβιστές μπήκαν για λίγο σε γυναικεία ρούχα και έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα. H νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα απαγωγής από έναν οδηγό λεωφορείου καθώς γύριζε στο σπίτι της και, όταν εκείνος αποπειράθηκε να τη βιάσει, προσπάθησε να τον αποκρούσει με σπρέι πιπεριού. Το πτώμα της άτυχης κοπέλας βρέθηκε απανθρακωμένο σε κοίτη ποταμού στην επαρχία Μερσίν με πολλαπλές μαχαιριές.

170215134613_3057

Με το hashtag #ozgecanicinminietekgiy (φορέστε μίνι φούστα για την Οζγκετσάν), κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ανδρών από όλο τον κόσμο που φοράνε mini φούστες και δηλώνουν: "Αν μια γυναίκα που φορά κοντή φούστα είναι ανήθικη και προκλητική. Αν ένα ρούχο είναι ικανό να προκαλέσει το βιασμό και το θάνατό της. Αν το μίνι στέλνει ένα τέτοιο σεξουαλικό μήνυμα...Τότε το ίδιο πράγμα κάνουμε και εμείς."