REAL LIFE WHO

Γιάννης Ποιμενίδης: "Δεν καίγομαι να βγω στην τηλεόραση να μιλήσω, καίγομαι να παίξω"


25 Ιουνίου 2015

149.jpg

Η αγαπημένη του "εκδρομή", η ατίθαση νιότη, η μετακόμιση στην Κύπρο και όσα θαυμάζει στο άλλο φύλο. O Γιάννης Ποιμενίδης μιλάει στο jenny.gr.

Φέτος σε είδαμε για πρώτη φορά στην τηλεόραση (Εκδρομή, ΑΝΤ1). Πώς κύλησε για σένα η σαιζόν;

Ομαλά… Τα γυρίσματα της Εκδρομής είχαν γυριστεί έναν χρόνο πριν, οπότε φέτος επαγγελματικά έκανα μια ταινία μεγάλου μήκους, την Κακή Αρχή του Πάρη Γρηγοράκη. Τα γυρίσματα έγιναν στο Κιλκίς… Κατά τα άλλα, είχα χρόνο να κάνω πολλά. Έγινα χομπίστας! Ασχολήθηκα περισσότερο με τη γυμναστική, έκανα πολλές βόλτες, διάβασα…

Δεν ήταν διαφορετική η καθημερινότητα λόγω τηλεοπτικής προβολής;

Η Εκδρομή δεν με έκανε να νιώσω διαφορετικά. Όλα αυτά, οι συνεντεύξεις, η προβολή είναι μέρος αυτού που έχω διαλέξει να κάνω, θα ήταν περίεργο από πλευράς μου να πω ότι δεν είναι κομμάτι του.

Δεν φαίνεται πάντως να σε ενθουσιάζουν οι συνεντεύξεις, ειδικά οι τηλεοπτικές.

Η αλήθεια είναι πως δεν καίγομαι να βγω στην τηλεόραση να μιλήσω. Καίγομαι να παίξω.

Σε αγχώνει;

Όχι, δεν με αγχώνει κάτι. Θα κάνω το απαραίτητο πρόμο μιας δουλειάς και θα το υποστηρίξω. Με νοιάζει ο κόσμος να πληροφορηθεί για τη δουλειά που κάνω, έκανα ή ετοιμάζω. Από εκεί και πέρα, δεν συμμετέχω σε άλλες κουβέντες.

DSC01143 (1)

Το «εγώ» σου φούσκωσε καθόλου με την αναγνωρισιμότητα που απέκτησες;

Αυτό το κομμάτι του «φαίνεσθαι» το έχω απομυθοποιήσει από πιτσιρικάς. Δεν είναι στα θέλω μου, έτσι ήμουν από μικρός. Δεν με αφορούσε να βγαίνω, να με βλέπουνε, να μου μιλάνε. Είναι γλυκό όταν συμβαίνει, ειδικά όταν μου λένε για τη δουλειά μου. Τα υπόλοιπα, τα περιφερειακά δεν με ενδιαφέρουν. Ασφαλώς, δεν θα τραμπουκίσω κανέναν αν έρθει να μου μιλήσει (γέλια)!

Ποια είναι η καλύτερη εκδρομή που έχεις κάνει;

Νομίζω πως ήταν στο Πήλιο, όπου είχα πάει σε μικρότερη ηλικία και μου άρεσε πολύ. Γενικά, γουστάρω πολύ τις εκδρομές. Μου αρέσει η φύση, το βουνό και η θάλασσα. Έχω μεγαλώσει στην Αθήνα αλλά όλα μου τα καλοκαίρια τα πέρασα στο χωριό μου, στην Κρήτη. Έμαθα να ατενίζω τη θάλασσα.

Σου άρεσε αυτή η πρώτη επαφή με την τηλεόραση;

Ναι, γουστάρω πολύ. Το κάθε μέσο παίρνει την υφή και το χρώμα που έχουν όσοι εργάζονται σε αυτό. Σημασία έχει το κίνητρο, κι εγώ έχω καλό κίνητρο.

Άρα του χρόνου θα σε βλέπουμε τηλεοπτικά;

Ναι, έχω συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσω σε μία καθημερινή σειρά της Κύπρου.

Μετακομίζεις;

Ναι, θα είμαι μόνιμα εκεί, γιατί είναι τέτοια η ανάγκη του ρόλου. Από Σεπτέμβρη λοιπόν θα ζω στην Κύπρο. Είμαι προσαρμοστικός και μου αρέσει το ταξίδι. Αν το συνδυάζεις με δουλειά και γνωρίζεις κι άλλους ανθρώπους και περιβάλλοντα, έχει ενδιαφέρον.

Δεν σε δυσκολεύουν οι αποχωρισμοί;

Υπάρχει δυσκολία αλλά δεν είμαι άνθρωπος που δένεται με το περιβάλλον, αλλά με τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που σε αγαπάνε είναι κοντά, όσο μακριά κι αν είσαι. Το έχω δει ρομαντικά, θέλει ρομάντζο η κατάσταση (γέλια).

mesa

Ισχύει ότι σε απέβαλλαν από το ιδιωτικό δημοτικό που πήγαινες μικρός;

Με έδιωξαν τα καθάρματα (γέλια)! Διώχνανε κι άλλα παιδάκια είναι η αλήθεια. Απαιτούσε συγκεκριμένο πρότυπο συμπεριφοράς, κι εγώ ήμουν λίγο ανήσυχος. Την έζησα την εφηβεία μου.. Ωραία ήταν. Εγώ τουλάχιστον πέρασα ωραία.

Κι εσύ με τη σειρά σου αργότερα διέκοψες τη φοίτησή σου στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου προτού την ολοκληρώσεις…

Το έκανα κι αυτό. Καταρχάς, η σχολή είναι από τις καλύτερες που θα βρει κανείς που θέλει να ασχοληθεί με αυτό. Απλά θεώρησα ότι το πτυχίο δεν ήταν απαραίτητο σε αυτό που θέλω να κάνω όπως το έχω οραματιστεί. Έναν ηθοποιό τον διαμορφώνουν πολλές παράμετροι. Σίγουρα μαθαίνεις έναν πρώτο κώδικα και στη συνέχεια, η μεγαλύτερη σχολή είναι η τριβή με το αντικείμενο. Δεν το βλέπω τόσο περιοριστικό να δουλέψει κανείς χωρίς πτυχίο.

Έχεις σπουδάσει κάτι άλλο;

Δεν έχω σπουδάσει τίποτα άλλο. Είναι το μόνο πράγμα που ασχολήθηκα μετά το σχολείο. Αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Προσπαθούσα να σκεφτώ τι με ενδιαφέρει και σταδιακά άρχισα να το βλέπω ως τη μόνη επιλογή. Δεν είμαι απόλυτος ότι θα το γουστάρω όλη μου τη ζωή. Αυτή τη στιγμή, θέλω να παίζω. Είμαι στο ξεκίνημά μου και θέλω να διανύσω το μονοπάτι.

Η εικόνα σου παραπέμπει σε ξένο ηθοποιό. Θα ήθελες να δουλέψεις εκτός Ελλάδας;

Όπως είπα δεν θέλω να περιορίζομαι. Σίγουρα θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο, γιατί στο αντικείμενο αυτό υπάρχει πρόοδος στο εξωτερικό. Είμαι θετικός.

Τυχοδιώκτης είσαι;

Πηγαίνω όπως με πάει το ρεύμα και ανάλογα προσαρμόζω το δικό μου παιχνίδι. Δεν θα τρελαθώ αν κάτι δεν συμβεί. Σίγουρα έχω άγχη και ανασφάλειες αλλά είμαι σχετικά χαλαρός.

Στην προσωπική σου ζωή είσαι το ίδιο κουλ;

Δεν είμαι ρομπότ, αλλά ένας «υγιής» τρόπος να αντιμετωπίζω τις καταστάσεις είναι η ηρεμία.

Μένεις μόνος;

Μόνος μου μένω. Το αποφάσισα περίπου στα 20 μου. Είναι ανάγκη μου να μένω μόνος, να έχω τον χώρο και τον χρόνο μου, να δώσω χώρο και στο αντικείμενο που μελετώ. Μου αρέσει. Περνάω πολύ χρόνο στο σπίτι.

Οι γονείς σου σε υποστήριξαν;

Πάντα. Ήταν κοντά μου από την αρχή. Είναι και οι δύο γονείς μου μουσικοί, οπότε το καλλιτεχνικό κομμάτι το γνώριζαν καλά. Υπάρχει μια ισορροπία στον τρόπο που με αντιμετωπίζουν. Ούτε μου φουσκώνουν μυαλά, ούτε τρελαίνονται. Είναι ήσυχοι. Έχω κι έναν αδερφό μεγαλύτερο που είναι επίσης μουσικός. Μόνο εγώ την έκανα (γέλια)

3FN_7176

Τι σε ελκύει και τι σε απωθεί στο άλλο φύλο;

Η προσωπικότητα με ελκύει. Ο τρόπος συμπεριφοράς μιας γυναίκας. Με ενδιαφέρει ο τρόπος που κινείται στο χώρο, αυτό μπορώ να το διακρίνω καλά. Εμφανισιακά πρότυπα δεν έχω, αν είναι ξανθιά ή μελαχρινή.

Μα κάπου διάβασα ότι προτιμάς τις μελαχρινές.

Αν το έχω πει αυτό, αυτοαναιρούμαι! Είπα-ξείπα (γέλια). Είναι θέμα συμπεριφοράς και ενδιαφέροντος. Οι ενδιαφέροντες άνθρωποι μου αρέσουν.

Είσαι άνθρωπος των σχέσεων;

Δεν το κρίνω απαραίτητο για την επιβίωσή μου να είμαι σε μια σχέση, αλλά όταν λειτουργεί, μου δίνει μια έξτρα ώθηση. Και μόνος νιώθω δημιουργικός και ισορροπημένος.

Αν ερωτευτείς, είσαι τόσο ψύχραιμος;

Είμαι ενθουσιώδης όταν μπαίνω σε μια σχέση. Όταν μου αρέσει αυτό που υπάρχει, γουστάρω πολύ, είμαι δοτικός και το ζω. Δεν είμαι ρομπότ, δεν μπορείς να είσαι cool όλη σου τη ζωή…

Ποιο ελάττωμά σου σε ενοχλεί;

Η αναβλητικότητα, ακόμη και σε μικρά καθημερινά πράγματα. Υπάρχει πάντα το «αύριο».

Ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη στην Αθήνα;

Μου αρέσει πολύ το κέντρο της Αθήνας και κυρίως η Πλάκα. Επίσης, η παραλία, λόγω θάλασσας.

Στην Κρήτη;

Την έχω γυρίσει σχεδόν όλη. Το χωριό μου είναι κοντά στο Ρέθυμνο, οπότε εκεί έχω βρει κάποιες καταπληκτικές διαδρομές με υπέροχο τοπίο.

Γιατί δεν είσαι στα social media;

Δεν το θεωρώ απαραίτητο. Δεν είναι κάτι που θα έκανα έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν το κάνω και λόγω δουλειάς. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι γουστάρουν να τα χρησιμοποιούν αλλά εμένα θα με κούραζε γρήγορα. Δεν έχω καν κινητό με κάμερα! Έχω ένα παλιό παραδοσιακό κινητό με κουμπάκια!