REAL LIFE WHO

Παγκόσμια διάκριση για το φωτογράφο Άγγελο Τζωρτζίνη από το TIME


1 Δεκεμβρίου 2015

Capture.png

Στις 13 Αυγούστου ο φωτογραφικός φακός του Άγγελου Τζωρτζίνη πιάνει μια εθελόντρια να παραλαμβάνει ένα μικρό κορίτσι που μόλις φτάνει στην Κω με λέμβο. Αυτή η λήψη σηματοδότησε μια σημαντική διάκριση του 27χρονου Έλληνα φωτογράφου από το περιοδικό TIME ως "Wire photographer" της χρονιάς.

Ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος "Στο τέλος όμως, ήταν ο 27χρονος Έλληνα φωτογράφος του Agence France-Presse, Άγγελος Τζωρτζίνης αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει για το 2015 μέσα από τα έντονα συναισθηματικά έργα του σε δύο διαφορετικές κρίσεις της χώρας" γράφει το Times.

O  Άγγελος Τζωρτζίνης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1988 στο Αιγάλεω, και ξεκίνησε την καριέρα του με τη γνώση ότι τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Δεν είχε τη φιλοδοξία να γίνει φωτογράφος, μέχρι το 2006, που εντάχθηκε στην Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας Leica στην Αθήνα. Τότε κατάλαβε ότι η κάμερα θα μπορούσε να είναι η δική του πορεία.

Capture

Ο ίδιος λέει "Ένας καλός φωτογράφος δεν είναι αυτός που τραβάει καλές φωτογραφίες. Είναι μια πιο σύνθετη διαδικασία. Οι αξίες του φωτογράφου και οι εμπειρίες του αποτελούν βασικό συστατικό των φωτογραφιών του. Γι' αυτό θέλω να καλύπτω ιστορίες οι οποίες επηρεάζουν την προσωπική μου ζωή και με ενδιαφέρουν, όπως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και το μεταναστευτικό πρόβλημα". Συνεχίζει λέγοντας "Στόχος μου δεν είναι να προωθήσω τον εαυτό μου μέσα από τις φωτογραφίες μου. Θέλω οι άνθρωποι να δουν τις εικόνες μου και να κατανοήσουν τι σημαίνουν αυτές για μένα".