REAL LIFE WHO

Το προσφυγικό και η οικονομική κρίση αφορμή για ελληνικές διακρίσεις


2 Δεκεμβρίου 2015

918908_DBDFDF1.jpg

Ο τίτλος είναι από οξύμωρος. Πώς γίνεται δύο έννοιες τόσο αρνητικές, που καλώς ή κακώς έχουν κάνει τη χώρα μας γνωστή παγκοσμίως κατατάσσοντάς την στις Black Lists να φέρουν μαζί και κάτι θετικό;

Τρεις Έλληνες φωτογράφοι και εννιά λήψεις τους είναι στη λίστα με τα 94 κορυφαία στιγμιότυπα της χρονιάς του διεθνούς πρακτορείου Reuters. Εκτός από τα εύσημα που αξίζουν όλοι όσοι αυτή την περίοδο δείχνουν αλληλεγγύη στηρίζοντας τους ανθρώπους δίπλα τους, που έχουν πληγεί, είτε από τον κυριολεκτικό πόλεμο της Μέσης Ανατολής είτε από τον οικονομικό που αφορά στα καθ' ημάς, οι φωτορεπόρτερ έρχονται να αποτυπώσουν τη στιγμή και τους καιρούς με τον πληρέστερο τρόπο. Την αλήθεια που δεν χρειάζονται χίλιες λέξεις για να την περιγράψουν, που μια εικόνα αρκεί και με το παραπάνω.

Ο Γιάννης Μπεχράκης, ο Γιώργος Μουτάφης και ο Φώτης Πλέγκας είναι οι τρεις φωτογράφοι που συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του έτους. Ο φακός τους ήταν στραμμένος κυρίως στους Σύριους πρόσφυγες που αναζητούν νέες πατρίδες πάσι θυσία μα και στην ελληνική κρίση. Ακολουθούν οι λήψεις που ξεχώρισαν.

[gallery-522159]