REAL LIFE WHO

Η κατάσταση στις ΗΠΑ κατά τη χειρότερη χιονοθύελλα της σύγχρονης ιστορίας


23 Ιανουαρίου 2016

Η χιονοθύελλα Jonas αποδείχθηκε μια ιδιαίτερη περίπτωση και όχι ένα ακόμα κύμα κακοκαιρίας. Από χθες το απόγευμα οι ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον ισχυρότερο χιονιά της σύγχρονης ιστορίας, με εννέα θύματα να έχουν ήδη καταγραφεί.

Οι ζωές πεισσότερων από 50 εκατ. ανθρώπων έχουν ήδη δυσκολέψει αρκετά και μέχρι στιγμής 10 πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρζι, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι). Σύμφωνα με το CNN, τα αεροδρόμια στην Ουάσινγκτον καθώς και σε γειτονικές Πολιτείες, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, παραμένουν κλειστά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Και μπορεί οι κάτοικοι να προετοιμάστηκαν αδειάζοντας τα ράφια των super market, μα η πραγματικότητα που ήρθε, ξεπερνάει κάθε φαντασία. Η Αρχή Δημοσίων Συγκοινωνιών της Μητροπολιτικής Περιοχής της Ουάσιγκτον, σε μια σπάνια απόφασή της ανέστειλε όχι μόνο τα δρομολόγια των λεωφορείων, αλλά και τα δρομολόγια του μετρό από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής έως και την Κυριακή. Περίπου 700.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό και ποτέ ξανά στα 40 χρόνια της λειτουργίας του το μετρό της πόλης δεν έχει παραμείνει κλειστό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την Washington Post.

Η Εθνοφρουρά της Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει έως και 300 στρατιώτες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις. Πάνω από 100.000 νοκοκυριά έχουν βρεθεί χωρίς ρεύμα στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας. Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν επίσης πτήσεις για σήμερα και αύριο. Μόνο σήμερα, περισσότερες από 2.377 πτήσεις ακυρώθηκαν, οι περισσότερες στα αεροδρόμια της Βόρειας Καρολίνας και της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com. Επιπλέον το αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας γνωστοποίησε ότι θα ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις για αύριο.

[gallery-547885]