REAL LIFE WHO

Benoit Violier: Γιατί αυτοκτόνησε ο καλύτερος chef του κόσμου;


1 Φεβρουαρίου 2016

Στο πένθος βυθίστηκε ο κόσμος της γαστρονομίας με την είδηση της αυτοκτονίας ενός από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο, του γαλλο-ελβετού Benoit Violier.

O Benoit Violier στα 44 χρόνια του το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier στην Eλβετία, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin. «Ο πλανήτης είναι ορφανός από αυτόν τον διακεκριμένο σεφ, τον Benoit Violier», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γάλλος σεφ Mαρκ Βερά.

Το εστιατόριο του Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της λίστας (La Liste) των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε στο σπίτι του το άψυχο σώμα του διακεκριμένου σεφ, ο οποίος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αυτοπυροβολήθηκε. «Από σεβασμό για την οικογένεια» οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι δεν θα κάνουν κανένα άλλο σχόλιο για την υπόθεση.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του ο Benoit Violier, κέρδισε την πρώτη θέση στην "La Liste", θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των «50 Best».

Το εστιατόριο, που βρίσκεται κοντά στη Λωζάννη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.

«Ο Benoit Violier είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πατέρες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Philippe Rochat», σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Temps.

Γεννημένος το 1971 στην πόλη Saintes (περιοχή Charente-Maritime), ο Benoit Violier μυήθηκε στα μυστικά της γαστρονομίας με την βοήθεια του σεφ Ντιντιέ Στεφάν. Ανέλαβε τη θέση του σεφ σε πολλά διάσημα εστιατόρια της Γαλλίας, όπως τα Robuchon, Lenôtre, Fauchon, le Ritz και το la Tour d'Argent.

Το 1996 πέρασε το κατώφλι του διάσημου ελβετικού εστιατορίου l'Hôtel-de-Ville, βραβευμένο με τρία αστέρια Μιchelin από το 1998. Σε τρία χρόνια έγινε αρχι-σεφ. Ο άνθρωπος που αναγνώρισε την αξία του ήταν ο μετρ του εστιατορίου, Philippe Rochat.