REAL LIFE WHO

#Out & About με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου


4 Φεβρουαρίου 2016

Η ηθοποιός προτείνει ένα πολιτιστικό δρώμενο για αυτή την εβδομάδα 

"Μια θεατρική παράσταση που είδα πριν από μερικές ημέρες και μου άρεσε πάρα πολύ είναι το «Μάρτυς μου ο θεός» του Μάκη Τσίτα. Παρουσιάζεται στο θέατρο Vault, σε ερμηνεία του Ιωσήφ Ιωσηφίδη. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για μία  εξαιρετική παράσταση με εκπληκτικό κείμενο και ερμηνεία. Την προτείνω ανεπιφύλακτα. Δεν είναι κωμωδία, αλλά έχει κωμικά στοιχεία. Στο τέλος δίνει την αίσθηση μιας βαθιάς γροθιάς στο στομάχι. Πέραν του ότι μπορεί να έχεις γελάσεις στη διάρκεια του έργου, το τέλος σε συγκλονίζει. Είναι μια άψογα ερμηνευμένη και σκηνοθετημένη δουλειά. Τη συνιστώ σε όποιον θέλει να δει μια καλή θεατρική παράσταση που θα δώσει τροφή για σκέψη".

Martys mou o Theos 1

ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣΜονόλογος του Μάκη Τσίτα / Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη / Παίζει: ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης / Κάθε Κυριακή στις 21:00 / Μελενίκου 26, Βοτανικός Τηλ : 2130356472

Ο Μάκης Τσίτας τιμήθηκε, το 2014, με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το βιβλίο του Μάρτυς μου ο Θεός (Εκδόσεις Κίχλη, 2013). Ο αφηγητής της ιστορίας - ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός, οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία - έχοντας βρεθεί στα πενήντα του χωρίς δουλειά και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με τη σκληρή πραγματικότητα. Όλοι - οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του - τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

*Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου πρωταγωνιστεί στην παράσταση Marvin's Room του Σκοτ Μακφέρσον σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Vault.