REAL LIFE WHO

Don't Miss: Διεκδικήστε μια από τις 10 υποτροφίες mentoring από γυναίκες στελέχη της Microsoft Ελλάς


8 Μαρτίου 2016

Η Microsoft Ελλάς τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και δίνει τη δυνατότητα σε δέκα γυναίκες να διεκδικήσουν μια υποτροφία mentoring από γυναίκες στελέχη της εταιρίας.

Παρόλο που η τεχνολογία αποτελεί τον πιο ραγδαίο αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό τομέα,   το ποσοστό των γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών, είναι πολύ μικρό. Πιο συγκεκριμένα, από τους 7 εκατ. ανθρώπους που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στον κλάδο της τεχνολογίας, μόνο το 30% εκπροσωπείται από γυναίκες. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για κάθε 1000 αποφοιτήσεις γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο οι 29 αποκτούν πτυχίο σχετικό με την πληροφορική, και από τις γυναίκες αυτές, μόνο οι 4 απασχολούνται τελικά στον  αντίστοιχο χώρο. Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο δεν κατέχει ψηφιακές δεξιότητες που  μπορούν να συμβάλλουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω έλλειψης καινοτόμων ιδεών.

Η Microsoft Ελλάς, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της, διοργανώνει δράσεις με σκοπό να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να επιλέξουν τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει ο συναρπαστικός κόσμος της τεχνολογίας και να καταρρίψει τα στερεότυπα σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στον κλάδο της Πληροφορικής.

Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δημιουργεί ένα βίντεο με πρωταγωνίστριες επτά γυναίκες στελέχη της εταιρίας, οι οποίες μοιράζονται την καθημερινότητα τους, τις σκέψεις τους αλλά και τις εμπειρίες τους γύρω από το χώρο της τεχνολογίας. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με το χώρο της πληροφορικής και να γίνουν χρήσιμα μέλη ενός κλάδου που εξελίσσεται ραγδαία, με κύριο οδηγό την καινοτομία.

Επιπλέον, 10 γυναίκες της Microsoft Ελλάς, πρόκειται να προσφέρουν για τους επόμενους τρεις μήνες, mentoring σε νέες γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά στο χώρο της τεχνολογίας.

Αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του jenny.gr και μόνο κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και της επομένης (δηλαδή 8 & 9 Μαρτίου), γυναίκες ηλικίας 20-28 ετών από όλη την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα συμπληρώνοντας μια ειδική φόρμα. Με εμπειρία από διάφορα τμήματα, όπως του Marketing, των Πωλήσεων, της Τεχνολογίας, του Ανθρώπινου Δυναμικού, τα στελέχη της Microsoft θα στηρίξουν τις γυναίκες αυτές, παρέχοντάς τους τα κατάλληλα εφόδια και την απαραίτητη καθοδήγηση, προκειμένου να αναδείξουν τις ευκαιρίες που τους παρέχει ο κλάδος της τεχνολογίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η επιλογή και αξιολόγηση των υποψηφίων πρόκειται να γίνει από το Women on Top, το πιο πετυχημένο δίκτυο mentoring για γυναίκες στην Ελλάδα, με βάση το προφίλ και το κατά πόσο οι ανάγκες και οι επιδιώξεις των υποψηφίων  αντιστοιχούν στην εμπειρία των μεντόρων της εταιρείας.

Θέλεις να είσαι μια από τις 10 γυναίκες που θα λάβουν την υποτροφία; Αν ναι δήλωσε συμμετοχή αποστέλλοντας email στο [email protected]  με τίτλο Women’s Mentoring 2016.