REAL LIFE WHO

Οι τρεις Έλληνες φωτογράφοι που τιμήθηκαν με βραβείο Pulitzer


19 Απριλίου 2016

REUTERS-Yannis-Behrakis-1.jpg

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αμερικανικά βραβεία Pulitzer που απονέμονται κάθε χρόνο στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία στην κατηγορία για φωτογραφία «Breaking News», για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο Γιάννης Μπεχράκης ως επικεφαλής του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο τιμήθηκε με το βραβείο όπως και ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης που έδωσαν ισχυρό και μάχημο φωτογραφικό παρόν σε νευραλγικά σημεία και σημαντικές στιγμές της προσφυγικής κρίσης.

REUTERS PULITZER PRIZE BREAKING NEWS PHOTOGRAPHY ENTRYΓιάννης Μπεχράκης

REUTERS PULITZER PRIZE BREAKING NEWS PHOTOGRAPHY ENTRYΆλκης Κωνσταντινίδης

A Macedonian police officer raises his baton towards migrants to stop them from entering into Macedonia at Greece's border near the village of Idomeni, Greece, August 22, 2015. REUTERS/Alexandros AvramidisΑλέξανδρος Αβραμίδης

Σε άλλες κατηγορίες, στο πρακτορείο Associated Press, απονεμήθηκε βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στη βιομηχανία θαλασσινών, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Columbia. Η εφημερίδα Los Angeles Times διακρίθηκε, επίσης, στην κατηγορία «Breaking News για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald - Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκαν στην 100ή απονομή των Pulitzer, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.