REAL LIFE WHO

Ο Ηλίας & ο Χάρης συναντούν τον Γιώργο Καράγιωργα


14 Δεκεμβρίου 2016

giorgos-karagiorgas.jpg

Έκανες συγκεκριμένες σπουδές;

Έχω σπουδάσει στην Αμερική, Event and Conference Management, ένα course που φέρνει σε επαφή τους σπουδαστές με μεγάλες εταιρίες του χώρου, στις οποίες κάνεις internship.

Περιέγραψέ μας το επάγγελμα σου.

Είμαι founder της Live Experience που το 60% των πελατών της είναι εταιρίες (ανάμεσα τους και η Google ) και για τις οποίες κάνουμε συνέδρια, παρουσιάσεις και events. Αναλαμβάνουμε επίσης μεγάλες παραγωγές γάμων κυρίως εκτός Αθήνας. Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της εταιρίας μας, εκτός από τη διοργάνωση των event, είναι ο σχεδιασμός και το creative concept των εκδηλώσεων.

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό ενός event designer;

Η ικανότητα να εξηγήσει και τελικά να καταφέρει να πείσει τον ενδιαφερόμενο πελάτη να συμπεριλάβει στην εκδήλωσή του, σημαντικά στοιχεία που δεν είχε φανταστεί.

Σε ένα fashion show ποιο είναι το σημαντικό που πρέπει να υπολογιστεί;

Το συγκεκριμένο event έχει μια περιοδικότητα και παρακολουθείται κάθε φορά από τον ίδιο κόσμο ο οποίος θα πρέπει να έχει την αίσθηση πως αυτό που μόλις είδε είναι κάτι καινούριο.

Τα βήματα για ένα επιτυχημένο fashion show;

Ένας δραματικός χώρος μπορεί να καθορίσει όλο το show και να αποτελέσει έμπνευση για να σχεδιαστεί ακόμη και η συλλογή πάνω του. Επιλέγουμε λοιπόν προσεκτικά το location με βασικό κριτήριο να μην έχει ξαναχρησιμοποιηθεί για παρόμοιο σκοπό ώστε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους. Είναι σημαντικό, αν δεν προυπάρχει ένα concept, να δημιουργηθεί, να εξελιχθεί και τελικά να εφαρμοστεί σε όλα τα στοιχεία του event, από το εικαστικό της πρόσκλησης έως το gift bag. Τα ρούχα χρειάζεται να είναι δυνατά γιατί είναι αυτά που κυρίως ενδιαφέρουν τη μεγαλύτερη μερίδα του fashion crowd. Τέλος, ο φωτισμός και η μουσική να δένουν αρμονικά με όλα τα προηγούμενα ώστε να συμβάλουν στην θετική ένταση του runway. Πολύ κρίσιμο, από την πλευρά της οργάνωσης παραγωγής, είναι να αποφύγουμε την αταξία για να μην ταλαιπωρηθεί κάνεις καλεσμένος και να κάτσει αμέσως και στη σωστή θέση.

Πότε ένα fashion event θεωρείς πως είναι επιτυχημένο;

Όταν την επόμενη ημέρα οι φωτογραφίες του στησίματος και του χώρου δείχνουν ωραίες και φυσικά από τον θετικό απόηχο και τα σχόλια ατόμων που γνωρίζω, εμπιστεύομαι και μου λένε ειλικρινά τη γνώμη τους.

Ποιος είναι ο σωστός ενδυματολογικός τρόπος για τα events;

Όταν καλείσαι σε ένα event που κάποιος έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να οργανώσει και να φροντίσει, θεωρώ πως πρέπει να τον τιμήσεις ανάλογα με μία προσεγμένη εμφάνιση. Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς την ώρα και τον σκοπό για τον οποίο ντύνεται.

Τι μουσική ακούς;

Το playlist στο spotify που λέγεται totally tropical house.

Αγαπημένη fashion ταινία;

Το Marie Antoinette της Sofia Coppola.

Αγαπημένη συνήθεια;

Έχουμε φτιάξει μια ομάδα και τρέχουμε οκτώ χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας κάθε Τετάρτη.

Weekend escape;

Η Μαδρίτη.

Αγαπημένος διεθνής προορισμός και κάτι που τον χαρακτηρίζει;

Στη Νέα Υόρκη υπάρχει τέτοια ενέργεια, που ακόμα και όταν άρρωστος βγεις από το σπίτι, νιώθεις δυο χέρια να σε σπρώχνουν.

Στην Αθήνα που πηγαίνεις με τους φίλους σου;

Επιλέγουμε συχνά τα Salon de Bricolage, Malconi’s, Susmimu, Bel Ray και Blue Bird.

Στόλισέ μας το χριστουγεννιάτικο σπίτι.

Μου αρέσει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός να είναι εντυπωσιακός και έντονος, με πολλά λαμπάκια στο χώρο, αρωματικά κεριά, γκι στα βάζα, πολύχρωμες κάρτες με ευχές και πλατό με μελομακάρονα και κουραμπιέδες στα τραπέζια. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο να μην είναι κρυμμένο αλλά σε κεντρικό σημείο του σπιτιού, για να είναι εμφανές από το καθιστικό και να έχει πολλά ανομοιόμορφα, χρωματιστά στολίδια, ώστε το αποτέλεσμα να είναι τελικά ομοιόμορφο και αρμονικό .

Μία γλυκιά παραμονή Χριστουγέννων;

Την συγκεκριμένη ημέρα την περνάω στο σπίτι και την χαίρομαι με την οικογένεια και τους φίλους μου. Μας αρέσει να μαγειρεύουμε όλη μέρα ξεχωριστές γιορτινές γεύσεις που συνήθως δεν κάνουμε την υπόλοιπη χρόνια, ακούγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Συνήθως φοράμε καρό πουκάμισα και πλεκτά ζακάρ σε κόκκινα και πράσινα χρώματα και μέσα στη ζεστή ατμόσφαιρα με τις festive μυρωδιές να περνάμε την ημέρα μας ήρεμα, χαρούμενα και αγαπημένα.

Το χριστουγεννιάτικο menu;

Σούπα κολοκύθα για αρχή, στη συνέχεια για κυρίως χοιρινό με δαμάσκηνα και τέλος γλυκό mont blanc από τα Fresh.

Το δώρο που θέλεις για τα Χριστούγεννα;

To μαύρο δερμάτινο backpack από την ανδρική συλλογή της Callista Crafts.

Παραμονή πρωτοχρονιάς;

Ένα μεγάλο party με πάνω από τετρακόσια άτομα σε έναν ενιαίο, κενό, ψηλοτάβανο χώρο, ώστε να τον διακοσμήσουμε ανάλογα. Η μουσική θα είναι δυνατή, με πολλά happenings κάθε 45 λεπτά όπως χορευτικά, ακροβατικά και live bands. Χρυσαφί confetti θα πέφτουν από ψηλά και εκτός από το open bar με τους αφρώδεις οίνους και τα cocktails, θα υπάρχει και after food. Το dress code θα είναι επίσημο ένδυμα.

Ιδανικός προορισμός για τις γιορτές στην Ελλάδα;

Το μεγάλο Πάπιγκο και τα Ζαγοροχώρια.

Ποιο είναι το δικό σου φετινό soundtrack των γιορτών;

Starboy, το καινούργιο album του The Weeknd.

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Μόλις ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό fashion show και σχεδιάζουμε άμεσα για τις γιορτές δυο μεγάλους γάμους και πολλά private party και home dinners.