REAL LIFE WHO

Sylvester Stallone: H πραγματική ζωή του ανθρώπου πίσω από το Rocky


12 Απριλίου 2018

abaca-brand20180327-457.jpg

Στην αρχή της δεκαετίας του ’70 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με το όνειρο να γίνει ηθοποιός. Οι φιλοδοξίες του ήταν τεράστιες, αλλά συμμετείχε σε μικρές παραγωγές με ακόμα μικρότερους ρόλους. Για να μπορέσει να επιβιώσει, εργάστηκε σε ζωολογικό κήπο ως καθαριστής των κλουβιών των λιονταριών και ως ταξιθέτης σε έναν κινηματογράφο. Αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετό. Ήταν πιεσμένος σε τέτοιο σημείο, που αναγκάστηκε να κοιμηθεί για τρεις εβδομάδες σε σταθμούς λεωφορείων.

Όλα άλλαξαν τη στιγμή που παρακολούθησε για πρώτη φορά αγώνα μποξ. Εμπνεύστηκε τόσο που αποφάσισε να γράψει σενάριο σχετικά με το Rocky Balboa, έναν εν δυνάμει μποξέρ. Για να καταφέρει να το ολοκληρώσει, έμεινε άυπνος για 20 ώρες και τελείωσε το έργο του σε τρεις μέρες.

«Ή θα έκανα την ταινία, ή θα λήστευα κάποιον. Βρισκόμουν στο κατώτατο σημείο μου», έχει πει ο Stallone για εκείνη την εποχή.

Στην αρχή, κανείς δεν ενδιαφερόταν για την ιδέα του. Τα έσοδα ήταν μηδαμινά και δεν μπορούσε να αγοράσει ούτε τροφή για το σκύλο του. Τον πούλησε για 50 δολάρια και απομακρύνθηκε με δάκρυα στα μάτια, αλλά είχε σημαντικότερα θέματα να φροντίσει: Η γυναίκα του ήταν έγκυος και είχαν μόλις 106 δολάρια στην τράπεζα.

Όταν επιτέλους συνάντησε τους παραγωγούς που ήταν διατεθημένοι να αγοράσουν το σενάριό του, θα περίμενε κανείς πως η μοναδική απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ήταν το "ναι". Αλλά εκείνος δεν το έκανε. Τους έθεσε έναν πολύ σημαντικό όρο: Να έχει ο ίδιος τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Φυσικά έψαχναν κάποιον πιο έμπειρο. Του έκαναν τεράστιες προσφορές και εκείνος αρνούταν, μέχρι που τελικά υποχώρησαν και του έδωσαν την ευκαιρία που ζητούσε.

Κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτό που θα ακολουθούσε. Ο  Rocky κέρδισε τρία βραβεία Oscar, ανάμεσα στα οποία ήταν και εκείνο της Καλύτερης Εικόνας. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, που τα συνολικά έσοδα από τις ομώνυμες ταινίες έφτασαν τα 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Δεν έχει σημασία πόσο δυνατά χτυπάς. Αυτό που μετράει είναι πόσο δυνατά αντέχεις να σε χτυπήσουν και πόσο μπορείς να προχωρήσεις μετά. Έτσι γίνεσαι νικητής», είναι τα λόγια του Sylvester Stallone.

 

Gallery: Δείτε επίσης έναν φωτογράφο που δημιουργεί ξανά μοναδικά πορτρέτα

[gallery-716921]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα