REAL LIFE WHO

Asia Argento: Η πρώτη που κατηγόρησε τον Harvey Weinstein κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση


The Jennettes

20 Αυγούστου 2018

abaca_637725_011.jpg

Η Asia Argento - μία από τις πρώτες ακτιβίστριες του #MeToo - σύμφωνα με δημοσιεύματα ήρθε σε συμφωνία με έναν πρώην ανήλικο ηθοποιό, ο οποίος την είχε κατηγορήσει για σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με τα έγγραφα που απέκτησαν οι New York Times, η ηθοποιός και σκηνοθέτης συμφώνησε να πληρώσει τον μουσικό Jimmy Bennett το ποσό των 380.000 δολαρίων, αφού την κατηγόρησε πως του επιτέθηκε σεξουαλικά σε έναν ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια, όταν εκείνος ήταν 17 ετών. Η νόμιμη ηλικία συγκατάθεσης του κράτους είναι 18. Η Argento - που ήταν 37 τότε - φαίνεται σε μία selfie που τραβήχτηκε στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, η αυθεντικότητα της οποίας επιβεβαιώθηκε από τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η δικηγόρος της, Carrie Goldberg, δήλωσε: "Ελπίζουμε να μην σου ξανασυμβεί τίποτα τέτοιο. Είσαι ένας δυναμικός και εμπνευσμένος δημιουργός και είναι μία άθλια κατάσταση στη ζωή που ζεις ανάμεσα σε σκ*******ς ανθρώπους που έχουν κυνηγήσει τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου." Τα έγγραφα αναφέρουν πως ο Bennett αρχικά σχεδίαζε να κάνει μήνυση στην Argento για 3,5 εκ. δολάρια αποζημίωση για συναισθηματική δυσφορία, χαμένους μισθούς και επίθεση. Ισχυρίζεται πως το εισόδημά του έπεσε από τα 2,7 εκ. στις 60.000 δολάρια μετά την επίθεση η οποία αναφέρεται πως έλαβε χώρα αφού εκείνος έπαιξε τον ρόλο του γιου της στη ταινία The Heart Is Deceitful Above All Things το 2004. 

Οι εκπρόσωπο της Agento και του Bennett δεν σχολίασαν αμέσως το γεγονός. Η Argento ήταν μία από τις 13 γυναίκες που συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο δημοσίευμα σχετικά με το ιστορικό σεξουαλικών κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων του κινηματογραφικού παραγωγού Harvey Weinstein. Τον Μάιο, η Argento τον καταδίκασε σε έναν λόγο που έβγαλε στο φεστιβάλ Καννών, όπου δήλωσε πως εκείνος θα "ζει στη ντροπή". Αργότερα, η Argento βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο τον Ιούνιο, αφού ο σύντροφός της, Anthony Bourdain, αυτοκτόνησε. Το δημοσίευμα των Times αναφέρει πως ο Bourdain "βοήθησε την Ms. Argento να διευθετήσει το θέμα," αν και η εμπλοκή του με το ζήτημα δεν είναι ακριβής.