REAL LIFE WHO

Ο λόγος που η J.K. Rowling περνάει απαρατήρητη


The Jennettes

7 Οκτωβρίου 2018

20150409_zaf_f84_017.jpg

Η J.K. Rowling είναι το πρώτο πρόσωπο παγκοσμίως που κέρδισε ένα δισεκατομμύριο δολλάρια μόνο από τη συγγραφή βιβλίων. Χάρη στη σειρά βιβλίων Harry Potter, η Rowling είναι μια απο τις διασημότερες συγγραφείς της γενιάς της και μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στη Βρετανία.

Παραδόξως, η ίδια δηλώνει ότι στην καθημερινότητά της έχει καταφέρει να περνάει απαρατήρητη, κι αυτό είναι κάτι που απολαμβάνει. Η ίδια πιστεύει ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι είναι γυναίκα, και ότι δεν είναι ιδιαίτερα ψηλή. H Rowling διηγείται μια ιστορία, στην οποία βρέθηκε σε ένα κατάστημα, μαζί με κάποιον που την αναζητούσε, και δεν έγινε αντιληπτή. Ο άντρας εργαζόταν στην καφετέρια που επισκέφτηκε η συγγραφέας, και κάποια στιγμή είπε πολύ δυνατά, κοιτώντας τη στα μάτια "Έμαθα ότι η J.K. Rowling είναι εδώ, αλλά δεν ξέρω πώς μοιάζει" και μετά έφυγε. 

Διαβάστε επίσης: H J.K. Rowling έστειλε το βιβλίο του "Harry Potter" σε κορίτσι στην Συρία

Σε συνέντευξή της στο BBC Radio 2, η Rowling δήλωσε ότι προτίμησε να χρησιμοποιείσει ένα αντρικό ψευδώνυμο στα αστυνομικά μυθιστορήματα που έγραψε, επειδή δεν ήθελε να είναι εκείνη. Παρέδωσε τα κείμενα ανώνυμα, και απόλαυσε ακόμα και τις απορρίψεις που δέχθηκε. Η Rowling γράφει τις ιστορίες του detective Cormoran Strike με το ψευδώνυμο Robert Galbraith, από το 2013. To τέταρτο βιβλίο της σειράς εκδόθηκε τον περασμένο μήνα, και θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά.