REAL LIFE WHO

Lauren Wasser: Το μοντέλο που ακρωτηριάστηκε και στα δύο πόδια επέστρεψε στη μόδα και γίνεται παράδειγμα δύναμης για όλους μας


8 Ιανουαρίου 2019

44899815_583499345426122_6301985634447262944_n_1.jpg

Η Lauren Wasser το 2012, σε ηλικία 28 ετών, έκανε χρήση ενός ταμπόν, λίγο πριν πάει στο πάρτι μιας φίλης της. Εκεί άρχισε να υποφέρει από συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη, τελικά κατέληξε να πάθει καρδιακή προσβολή και έμεινε ζωντανή με μηχανική υποστήριξη.

Όσο νοσηλευόταν, η γάγγραινα άρχισε να επηρεάζει και τα δύο πόδια της, γεγονός που οδήγησε σε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού κάτω από το γόνατο και ακρωτηριασμό των δαχτύλων στο αριστερό πόδι. Παρόλο που οι γιατροί της συνέστησαν να ακρωτηριασθούν και τα δύο πόδια εκείνη τη στιγμή, καθώς οι πιθανότητες να σώσουν το αριστερό  πόδι δεν ήταν πολλές, η ίδια αποφάσισε να πολεμήσει για να το σώσει. Όμως τελικά υπέστη και νέο ακρωτηριασμό.

Διαβάστε εδώ: Charlie Hebdo: 4 χρόνια μετά την επίθεση, το εξώφυλλο του περιοδικού έχει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα

Όπως αφηγείται και η ίδια σήμερα την εμπειρία της, την ημέρα του τοξικού σοκ ένιωθε αδύναμη και τελικά τη βρήκαν μπρούμυτα στο έδαφος, να έχει χάσει τις αισθήσεις της, οι γιατροί της έδωσαν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. Η Lauren ξύπνησε, ωστόσο, μιάμιση εβδομάδα αργότερα. Δεν ένιωθε καθόλου τα πόδια της. Ήδη της είχαν ακρωτηριάσει το ένα και τελικά δεν έσωσε ούτε το άλλο. Τα αντικατέστησε με προσθετικά μέλη και σιγά σιγά στάθηκε στα τεχνητά της άκρα και ξαναπήρε τη ζωή στα χέρια της.

Η 29χρονη που δεν χάνει το κουράγιο της, έχει μετατρέψει την περιπέτειά της σε μια διδακτική εμπειρία για τις γυναίκες, ενώ προσπάθησε να πείσει τις εταιρίες να αλλάξουν τις συμβουλές χρήσης για τα ταμπόν και να δίνουν σαφέστερες οδηγίες. Είναι πλέον γνωστή ως το κορίτσι με τα χρυσά πόδια και έχει επιστρέψει στη μόδα αποτελώντας παράδειγμα δύναμης για όλους μας.

Σήμερα ζει όπως όλα τα νέα κορίτσια. Αγαπάει τη μόδα, ενώ την ακούμε να μας λέει ότι πλέον δεν φοβάται να δείξει τα τεχνητά της μέλη. Μοιάζω με πολεμίστρια που επέζησε από άγρια μάχη» λέει χαρακτηριστικά.