REAL LIFE WHO

Olivia de Havilland: Η τελευταία εν ζωή ηθοποιός του Όσα παίρνει ο άνεμος είναι 102 ετών και αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας της


The Jennettes

21 Μαρτίου 2019

20110106_zaf_g49_017.jpg

Το τελευταίο εν ζωή μέλος του cast της ταινίας Όσα παίρνει ο άνεμος, Olivia de Havilland, είναι πλέον 102 ετών και είχε μία πολύ επιτυχημένη καριέρα στο Hollywood. Πριν τα 101ά γενέθλιά της τον Ιούλιο του 2018, η δύο φορές βραβευμένη με Oscar, που αποσύρθηκε από την υποκριτική πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που πήρε τον τίτλο της "Dame Commander" όταν παρευρέθηκε στα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Η Olivia de Havilland, μία από τις μεγαλύτερες stars του παλιού Hollywood, είναι η τελευταία εν ζωή ηθοποιός από τη θρυλική ταινία του 1939, "Όσα Παίρνει ο Άνεμος".

Το Gone with the Wind, δείχνει τις ζωές των νότιων Αμερικανών κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1861. Στην ταινία, η de Havilland έπαιξε τη Melanie Wilkes. Σε μία συνέντευξη με το Vanity Fair, η ηθοποιός αποκάλυψε πως δεν μπορούσε να ταυτιστεί αρχικά με τη Melanie Wilkes, όταν διάβασε το βιβλίο της Margaret Mitchell, Gone With the Wind.

"Αλλά όταν διάβασα το υπέροχο σενάριο του Sidney Howard, η Melanie έμοιαζε ένας εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας," είπε. "Μου άρεσε, τη θαύμαζα και την αγαπούσα!"

Η De Havilland ήταν υποψήφια για Oscar Β' Γυναικείου ρόλου ως Melanie Wilkes στην ταινία, ωστόσο, το πρώτο της Oscar το πήρε ως Καλύτερη Ηθοποιός για τον ρόλο της To Each His Own. Τρία χρόνια αργότερα, το 1950, πήρε το δεύτερο Oscar Καλύτερης Ηθοποιού για τον ρόλο της στο The Heiress.

Ποιο είναι το μυστικό για μακροζωία, όμως;

Η 102χρονη κάποτε είπε στο Vanity Fair πως το οφείλει στα τρία "L" - love, laughter, light (αγάπη, γέλιο, φως). Επιπλέον, έχει τη συνήθεια του να λύνει το σταυρόλεξο των New York Times κάθε μέρα από τότε που ήταν έφηβη.

Δείτε ακόμη: To μοντέλο εσωρούχων ετών 56 που αποδεικνύει πως η ηλικία δεν έχει σημασία