REAL LIFE WHO

Jane Birkin & Serge Gainsbourg: Το εμβληματικό ζευγάρι της δεκαετίας του 60’ που απασχόλησε την κοινή γνώμη


The Jennettes

18 Μαΐου 2019

23734626_625308431192574_9036609657480675328_n.jpg

Oι δυο τους υπήρξαν ο διασημότερος έρωτας της Γαλλίας, στα χρόνια των beatniks. Η σχέση τους θυελλώδης που ακόμη και σήμερα θέλουμε να μαθαίνουμε κρυφές πτυχές αυτού του έρωτα.

Υπάρχουν λίγες ιστορίες έρωτα τόσο έντονες, θυελλώδεις και γεμάτες κλάση και φινέτσα, όπως εκείνη μεταξύ του Γάλλου τραγουδιστή, συνθέτη, στιχουργού και ηθοποιού, Serge Gainsbourg με τη Βρετάνη τραγουδίστρια, ηθοποιό,Jane Birkin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Birkin + Serge Gainsbourg (@janeandserge) on

Αποτέλεσαν ένα εμβληματικό ζευγάρι της δεκαετίας του ’60, στη γαλλική μουσική και στον Κινηματογράφο. Απέκτησαν μαζί μια κόρη και κάπως έτσι θα μπορούσε να ήταν μια σύντομη περιγραφή τους, η οποία μπορεί να περιγράφει την πραγματικότητα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν τόσο μαγικές όσο και καταραμένες στιγμές που ένωσαν ή χώρισαν τους δυο τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Birkin + Serge Gainsbourg (@janeandserge) on

Εξαρχής εννοείται ότι είναι δύσκολο να περιγράψεις αυτόν τον τύπο. «Είμαι μικροκλέφτης, πλαστογράφος, τζογαδόρος, καταθλιπτικός, λυσσασμένος πεσιμιστής, αλαζόνας, ανεξίτηλος, αδέξιος, εθισμένος και βίαιος». Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που έδινε στον εαυτό του ο Serge Gainsbourg.Η καριέρα του βασίστηκε στη συγγραφή έξυπνων και προκλητικών στίχων που είτε τους τραγουδούσε ο ίδιος είτε τους χάριζε να τους ερμηνεύσουν φίλοι αλλά και ερωμένες του. Η θεατρική αγένεια που τον χαρακτήριζε και η εξωφρενικά προκλητική του στάση απέναντι στη ζωή ήταν τα στοιχεία που τον έκαναν τον πιο αξιαγάπητο, διαβόητο καλλιτέχνη στη Γαλλία ίσως ολόκληρης της Ευρώπης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Birkin + Serge Gainsbourg (@janeandserge) on

Το πάθος τους κατάφερε να διατηρηθεί με τους συχνούς δημόσιους τσακωμούς τους. Μία τέτοια περίπτωση ήταν στο Παρίσι στο μπαρ Castel. Εξοργισμένη η Birkin από την επιπόλαια κίνηση του Gainsbourg να ψάξει την τσάντα της, πήρε μία τάρτα κρέμα και του την πέταξε εξαγριωμένα στο πρόσωπό του. Έξαλλος ο Gainsbourg άρχισε να την κυνηγάει μέχρι την λεωφόρο St. Germain. Η Birkin νοιώθοντας την ανάγκη να κάνει μία μεγάλη χειρονομία για να αντισταθμίσει την οργή του, πηδάει στον Σηκουάνα αφήνοντας το βρεγμένο Yves Saint Laurent μπλουζάκι της να καλύπτει μόνο τα απαραίτητα, μια κίνηση που εξαφάνισε την οργή του Gainsbourg και του προκάλεσε ατελείωτη απόλαυση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Birkin + Serge Gainsbourg (@janeandserge) on


Τα ερωτικά τους τραγούδια τους δεν ήταν για όλους. Το 1969, η Birkin και ο Gainsbourg έγιναν πρωτοσέλιδο με το σούπερ ερωτικό Je t’aime … Moi non plus? Ένα τραγούδι που είχε αρχικά γραφτεί για την τότε ερωμένη του Gainsbourg, Brigitte Bardot η οποία είχε αρνηθεί να επιτρέψει τη δική της εκδοχή καθώς είχε ξαναπαντρευτεί εκείνη την εποχή. Η Birkin στη συνέχεια ομολόγησε ότι δεν θα μπορούσε να δει τον Gainsbourg να κάνει επιτυχία το τραγούδι με οποιονδήποτε άλλον. Η συμμετοχή της έφερε μία δύναμη αισθησιασμού. Το τραγούδι σχεδόν αμέσως απαγορεύτηκε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Birkin + Serge Gainsbourg (@janeandserge) on

Η αγάπη τους διήρκεσε περισσότερο από την σχέση τους. Αν και η σχέση τους έληξε μετά από δέκα χρόνια, όταν η Birkin κουράστηκε από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ του Gainsbourg και την επιθετικότητα που συχνά την ακολουθούσε. Όταν η τρίτη κόρη της Birkin, με τον εραστή της Jacques Doillon γεννήθηκε, ο Gainsbourg της έστειλε ένα κουτί γεμάτο από τα ρούχα του μωρού και ένα χαρτόνι που έλεγε “Δεύτερος μπαμπάς” και τελικά έγινε νονός του παιδιού. Ήταν ο καλύτερος φίλος της, και παρέμεινε κοντά για το υπόλοιπο της ζωής του.

 

 

 

Δείτε ακόμη:

12 εμφανίσεις της Meghan Markle πριν ξεκινήσει να βγαίνει με τον Πρίγκιπα Harry